את הלחמניות עננים שאני מכינה בכל שבוע, הכנתי הפעם בתערובת ציפוי של תבליני טעם וריח. התערובת קלאסית להכנת לחם שום, אבל אני הוספתי ללחמניות עננים והיתה הצלחה גדולה, אני ממליצה בכל פה, תערובת קלאסית להכנת לחם שום, מכילה שום, מלח, פלפל שחור ועשבי תיבול. צריך להוסיף לתערובת שמן, אני הוספתי שמן זית, הכי טעים ואת התערובת הזו מרחתי על הלחמניות. התערובת מתאימה הכנת לחם שום, חלות, בגאטים, פיתות, לתיבול פשטידות, אנטיפסטי ותפו"א בתנור ועוד… גילוי נאות: קבלתי את המוצרים לסקירה
לפני המתכון, סרטון קצר
מצרכים ללחמניות:
- 1 קילו קמח – ערבבתי קמח כוסמין ולבן, חצי קילו מכל אחד
- 2 כפות שמרים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן קנולה, אפשר שמן זית
- 1 כף מלח
- 2 כוסות מים ועוד חצי כוס לשמור בצד, אם נצטרך
- לערבב בקערית שמן זית ותערובת תיבול ללחם שום של תבליני טעם וריח
הכנה:
- בקערת המיקסר להכניס את הקמח, שמרים וסוכר, לערבב ביחד, להתחיל ללוש להוסיף את המים.
- ללוש 4-5 דקות, להוסיף את השמן בזילוף ולאט ולאחר מכן את המלח, ללוש אד לקבלת בצק רך.
- אם הבצק לא רך, להוסיף מים כל פעם מעט, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.
- בידיים משומנות להוציא את הבצק למשטח, לאסוף אותו ולהחזיר לקערה, לכסות להתפיח 50 דקות.
- לאחר 50 דקות, להוציא למשטח עבודה, לקרוץ צורות של לחמניות, להניח בתבנית ולהתפיח שעה וחצי.
- לאחר שעה וחצי, לחמם תנור ל-180 מעלות, למרוח מעט את הלחמניות בציפוי שהכנו
- לאפות בערך עשרים דקות, להשגיח שלא ישרפו.
- להוציא מהתנור, למרוח שוב מהציפוי
- לכסות את התבנית בניילון נצמד כדי לשמור על הרכות של הלחמניות.