מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

יָפְּרָךְ – עלי גפן, עלי כרוב ובצלים ממולאים

אין כמו סיר ממולאים להגיש למשפחה, לאורחים, נכון זה קצת עבודה, אבל עם הכנה מראש של המצרכים אפשר להכין סיר עשיר וטעים שגורף מחמאות. אפשר למלא כל מה שאוהבים, אני בחרתי בסיר שלי הפעם עלי גפן, עלי כרוב ובצלים.
הוראות מקדימות:
לא מציינת כמויות, כי זה לפי הכמויות שאתם רוצים להכין.
עלי גפן: יש לי גפן בגינה, בעונה שהגפן פורחת, אני קוטפת עלים, חלק מכינה באותו זמן וחלק מקפיאה, כך שיש לי תמיד עלי גפן במקפיא. כשי ז"ל היתה בחיים, הייתי גם מקבלת ממנה, היתה קוטפת בעונה ומקפיאה. למי שאין גפן, היום אפשר לקנות עלי גפן משומרים בכל סופר, מעדנייה ובשווקים. אני לא ניסיתי לכן לא יכולה להגיד את דעתי או אפילו איזה טעם יש לזה. אני חושבת שעלים טריים זה תמיד עדיף. כשמכינים, להוציא מהמקפיא, להכניס לקערה עם מים חמים עד שמפשירים, לסחוט ולמלא.
כרוב – יש כמה שיטות לריכוך:
  1. לקחת סכין חדה, לעשות עיגול מסביב לשורש ולהוציא את החלק האמצעי, להכניס את הכרוב לסיר עם מים רותחים, לפרק את העלים אחד אחד בעזרת שני מזלגות, להניח במסננת לקרר, לחתוך את החלק הקשה של העלים, לא לזרוק, להכין חתיכות יפות למילוי.
  2. להכניס אחרי הוצאות החלק האמצעי, להכניס לשקית של סופר ולרכך במיקרו כ-10 דקות, לקרר ולהפריד את העלים
  3. להכניס לשקית של סופר ולמקפיא ל-24 שעות, להוציא, להפשיר ולהפריד את העלים
בצלים להכניס למיקרו ל-10 דקות, לקרר ולפרק
המילוי: אפשר להכין לילה מראש ולשמור במקרר
אורז: הכי טוב אורז עגול שמתאים לממולאים, אם אין, אפשר כל אורז
סרטון קצר על תהליך ההכנה

מצרכים:
  1. עלי גפן, בצלים, כרוב – להכין על מגש להניח בצד
  2. אורז עגול עדיף אם אין, אפשר אורז רגיל
  3. עגבניות ובצלים קצוצים לקוביות קטנות
  4. חבילה פטרוזיליה וכוזברה קצוצים
  5. 1/2  כפית מכל תבלין: מלח, פפריקה, אבקת מרק עוף, כמה שפחות להוסיף תבלינים למילוי, על מנת להרגיש את הטעם של עלי הגפן
  6. 1/2 כוס שמן רגיל 
  7. לרוטב: 2-3 כוסות מים, מיץ מלימון אחד, מעט מלח, 4 כפות רסק עגבניות, לטעום כדי להגיע לטעם הרצוי מבחינת מלוח/חמוץ
הכנת המילוי:
  1. בקערה מתאימה, להכניס אורז, עגבניות, בצלים, פטרוזיליה, כוסברה תבלינים ושמן, לערבב
  2. לרפד תחתית של סיר בעלים הקשים של הכרוב
  3. למלא את הירקות ולסדר בסיר: בצלים, עלי גפן, עלי כרוב
  4. אחרי שסיימנו, לכסות בעלי גפן או בעלי כרוב שנשארו 
  5. באותה קערה שהכנו את המילוי נכין את הרוטב נערבב ונשפוך מעל הממולאים, הרוטב צריך לכסות את הממולאים, להניח צלחת מעל
  6. לנענע את הסיר ולהביא לרתיחה של עשר דקות בסיר לא מכוסה, ממש שהסיר יבעבע, להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה כשעה עד שהמים מתאדים.
  7. בהגשה להפוך על צלחת הגשה יפה 

עוד מתכון לממולאים כאן

 

תגובה אחת

  1. Artificial intelligence creates content for the site, no worse than a copywriter, you can also use it to write articles. 100% uniqueness, scheduled posting to your WordPress :). Click Here:👉 https://stanford.io/3FXszd0

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: