היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

פלפלים אדומים ממולאים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כמה קטנות:

  1. את תערובת המילוי, למעט האורז, אני מטגנת מעט להגיר נוזלים
  2. עדיף להשתמש באורז עגול, אם אין, אפשר רגיל
  3. אפשר לערבב עם כמה סוגי הפלפלים
מצרכים: 
  1. 10 פלפלים
  2. 2 כוסות אורז שטוף ומסונן
  3. 3 בצלים בינוניים קצוצים + 5 שיני שום קצוצות
  4. 2 גמבה קצוצה
  5. 2 עגבניות קצוצות
  6. רבע חבילה פטרוזיליה ורבע חבילה כוסברה קצוצים
  7. 6 כפות רסק עגבניות
  8. 1 כפית מלח, 1כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון
  9. מיץ לימון משני לימונים 
  10. 1/4 כוס שמן

הכנה:

  1. לחתוך את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף, להניח בצד
  2. בסיר מתאים שלאחר מכן נבשל בו את הפלפלים לשפוך שמן, להוסיף שום, פלפלים, עגבניות, כוסברה ופטרוזיליה, לטגן עוד 2 דקות
  3. להוסיף את הבצלים, לטגן כמה דקות עד שאין נוזלים, להוסיף 3 כפות רסק עגבניות ומחצית מכמות התבלינים (את השאר להשאיר לרוטב), לערבב.
  4. לכבות את האש, להוסיף את האורז לערבב ולקרר…
  5. למלא פלפלים ולהניח במגש, לעשות 2,3 חורים עם קיסם מסביב לפלפל כדי שהנוזלים יחדרו למילוי
  6. באותו סיר, לטגן את יתרת הבצל, להוסיף את יתרת הרסק, התבלינים והמים לערבב ולבשל מעט
  7. לסדר את הפלפלים בתוך הרוטב, להביא לרתיחה של עשר דקות, להנמיך האש, לבשל בסיר מכוסה בערך שלושת רבעי שעה
  8. בעזרת כף לקחת מהרוטב ולשפוך מעל הפלפלים
  9. לבדוק אם האורז מבושל. לכבות את האש.

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים