מצרכים:
- 10 פלפלים – אפשר לערבב פלפלים בצבעים
- 2 כוסות אורז שטוף ומסונן – עדיף אורז עגול, אם אין, אפשר רגיל
- 3 בצלים בינוניים קצוצים + 5 שיני שום קצוצות
- 2 גמבה קצוצה
- 2 עגבניות קצוצות
- רבע חבילה פטרוזיליה ורבע חבילה כוסברה קצוצים
- 6 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית מלח, 1כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון
- מיץ לימון משני לימונים
- 1/4 כוס שמן
הכנה:
- לחתוך את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף, להניח בצד
- בסיר מתאים שלאחר מכן נבשל בו את הפלפלים לשפוך שמן, להוסיף שום, פלפלים, עגבניות, כוסברה ופטרוזיליה, לטגן עוד 2 דקות
- להוסיף את הבצלים, לטגן כמה דקות עד שאין נוזלים, להוסיף 3 כפות רסק עגבניות ומחצית מכמות התבלינים (את השאר להשאיר לרוטב), לערבב.
- לכבות את האש, להוסיף את האורז לערבב ולקרר…
- למלא פלפלים ולהניח במגש, לעשות 2,3 חורים עם קיסם מסביב לפלפל כדי שהנוזלים יחדרו למילוי
- באותו סיר, לטגן את יתרת הבצל, להוסיף את יתרת הרסק, התבלינים והמים לערבב ולבשל מעט
- לסדר את הפלפלים בתוך הרוטב, להביא לרתיחה של עשר דקות, להנמיך האש, לבשל בסיר מכוסה בערך שלושת רבעי שעה
- בעזרת כף לקחת מהרוטב ולשפוך מעל הפלפלים
- לבדוק אם האורז מבושל. לכבות את האש.
- ממליצה להכניס לגריל לעשר דקות להשחמה