מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

פלפלים ממולאים

מצרכים: 
  1. 10 פלפלים – אפשר לערבב פלפלים בצבעים
  2. 2 כוסות אורז שטוף ומסונן – עדיף אורז עגול, אם אין, אפשר רגיל
  3. 3 בצלים בינוניים קצוצים + 5 שיני שום קצוצות
  4. 2 גמבה קצוצה
  5. 2 עגבניות קצוצות
  6. רבע חבילה פטרוזיליה ורבע חבילה כוסברה קצוצים
  7. 6 כפות רסק עגבניות
  8. 1 כפית מלח, 1כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון
  9. מיץ לימון משני לימונים 
  10. 1/4 כוס שמן

הכנה:

  1. לחתוך את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף, להניח בצד
  2. בסיר מתאים שלאחר מכן נבשל בו את הפלפלים לשפוך שמן, להוסיף שום, פלפלים, עגבניות, כוסברה ופטרוזיליה, לטגן עוד 2 דקות
  3. להוסיף את הבצלים, לטגן כמה דקות עד שאין נוזלים, להוסיף 3 כפות רסק עגבניות ומחצית מכמות התבלינים (את השאר להשאיר לרוטב), לערבב.
  4. לכבות את האש, להוסיף את האורז לערבב ולקרר…
  5. למלא פלפלים ולהניח במגש, לעשות 2,3 חורים עם קיסם מסביב לפלפל כדי שהנוזלים יחדרו למילוי
  6. באותו סיר, לטגן את יתרת הבצל, להוסיף את יתרת הרסק, התבלינים והמים לערבב ולבשל מעט
  7. לסדר את הפלפלים בתוך הרוטב, להביא לרתיחה של עשר דקות, להנמיך האש, לבשל בסיר מכוסה בערך שלושת רבעי שעה
  8. בעזרת כף לקחת מהרוטב ולשפוך מעל הפלפלים
  9. לבדוק אם האורז מבושל. לכבות את האש.
  10. ממליצה להכניס לגריל לעשר דקות להשחמה

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים