המתכון הזה הוא שלנו הכורדים ואנחנו קוראים לו בכורדית: ג`אג`יק = פרפחינה עם גבינה. אלה היו הכורדים שגילו את העלים האלה עוד בעיראק. אמא שלי מספרת שהיה להם מלא פרפחינה בגינות.
פרפחינה נקראת בעברית: רגלת הגינה,או רג`ילה והיא צומחת פרא. אז תשאלו מאיפה יש לי פרפחינה?היא גודלת אצלי בעציצים בחצר צמודה לצמחים אחרים, מתפשטת כל פעם למקום אחר. אני לא יודעת איך הגיעו הזרעים לעציצים שלי. יתכן וגם לכם יש בחצרות או בגינות ואולי עכשו גם אתם תזהו את העלים.
שיא הפריחה של הפרפחינה זה לקראת שבועות ולכן אנחנו מכינים את הג`אג`יק בעיקר בסביבות חג השבועות.
ידוע לי ששפים גילו את העלים והם משתמשים בהם במסעדות.
את הפרפחינה אפשר להוסיף בצורה טבעית לסלט ירקות, או להרתיח ולערבב עם גבינות או יוגורט.
יש הסבורים שעלי הפרפחינה מכילים אומגה 3, כנראה הכורדים יודעים למה הם אוכלים אותם
המתכון גם פשוט מאוד אני אוהבת יותר את גירסת ההרתחה ולהוסיף גבינות.
- עלים של פרפחינה
- עלי נענע רק העלים ללא הגבעול
- מלפפון מגורד בלי הגרעינים
- גבינה לבנה 5% או יוגורט
- אפשר להוסיף בצל קצוץ
- מעט מלח ושמן זית לפי הטעם
- לקצץ את הקצוות של הגבעולים, לשטוף היטב, להכניס לקערה עם מים ומלח לחצי שעה בערך, לסנן (המלח עוזר להתפטר מחרקים)
- להעביר את העלים לסיר מתאים, לכסות במים ומלח ולהרתיח, להנמיך את האש
- לבשל כ-10 דקות, לשפוך למסננת, לקרר
- לסחוט את העלים בידיים, להכניס לקערה מתאימה
- להוסיף לקערה גבינה או יוגורט, עלי נענע, מלפפון ושמן, לערבב
- אפשר להוסיף בצל קצוץ, לימון, הכל לפי הטעם, מה שאוהבים, הכל הולך
- לערבב ולהגיש אפשר לאכול בצורה כזו ואפשר לאכול עם קרקרים/לחמניות/פיתות
2 תגובות
אמא שלי עליה השלום היתה קוצצת את העלים בלי חליטה, פורכת אותם בידיים עם מעט מלח,
קוצצת דק דק בצל וגם פורכת בידיים עם מעט מלח, מוסיפה יוגורט וגבינה לבנה והיה מעדן.
פשוט פשוט להכנה וטעים טעים.
איזה יופי של פרפכינה, אצלי התחיל לגדול רק עכשיו בעציצים .