הלחמניות האלה, כל כך קטנות, רכות וטעימות שבא לטרוף אותן, הן הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור אחרי שהבית התמלא בריחות של האפייה.
כמה הערות:
- הבצק מתאים לאפיית: לחם, לחמניות, חלות ואפילו עוגות שמרים.
- כאן יש גם מתכון לחלות מהבצק הזה.
- כדי שהמתכון יצליח והמאפים יצאו רכים, חייבים לשקול את הכמויות כפי שמופיע במתכוןהכמויות מדויקות ליצירת בצק רך ונעים.
מצרכים:
- 1 קילו קמח מנופה
- 20 גרם שמרים יבשים או 40 גרם שמרים לחים
- אפשר להוסיף 10 גרם משפר אפיה
- 320 גרם מים קרים – בערך שתי כוסות חד פעמיות רגילות
- 75 גרם חלמונים מ- 3-4 ביצים בערך
- 140 גרם ביצים שלמות – בערך 3 ביצים
- 55 גרם סוכר
- 75 גרם שמן קנולה
- 20 גרם מלח
- לזיגוג: קצת מהביצים שנשארו עם מעט מים
הכנה:
- להכניס למיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, סוכר, אם משתמשים במשפר אפיה, להוסיף גם ולערבב בכף
- להוסיף לקערה ביצים, שמן, מים ללוש 2-3 דקות. להוסיף את המלח.
- להגביר מעט את המהירות ללישה של 7 דקות נוספות עד קבלת בצק חלק, רך אחיד וגמיש.
- לכסות במגבת ולהניח לתפיחה עד הכפלת הנפח, לשעה – אני משאירה בקערה של המיקסר
- לאחר ההתפחה הראשונה, להוציא מהקערה, ללוש מעט ולהתפיח שוב לשעה
- לאחר ההתפחה השנייה, לאסוף את הבצק, להוציא אוויר, לחלק למנות ולעצב צורות (חלות/עוגות/לחם), להניח בתבנית מתאימה.
- לכסות ולהשאיר במקום חמים לתפיחה נוספת של ארבעים דקות
- להבריש עם ביצה ומעל לפזר מה שאוהבים: שומשום/קצח/מלח גס
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בערך 15 עד 20 דקות – לקרר על גבי רשת
- לאחר שהתקררו, לשמור בשקית ניילון סגורה או בקופסא סגורה.
- אפשר לעטוף כל לחמניה בניילון נצמד ולהקפיא.