היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

לחמניות ביס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

הלחמניות האלה, כל כך קטנות, רכות וטעימות שבא לטרוף אותן, הן הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור אחרי שהבית התמלא בריחות של האפייה.

כמה הערות:

  • הבצק מתאים לאפיית: לחם, לחמניות, חלות ואפילו עוגות שמרים.
  • כאן יש גם מתכון לחלות מהבצק הזה.
  • כדי שהמתכון יצליח והמאפים יצאו רכים, חייבים לשקול את הכמויות כפי שמופיע במתכוןהכמויות מדויקות ליצירת בצק רך ונעים.

מצרכים:

  1. 1 קילו קמח מנופה
  2. 20 גרם שמרים יבשים או 40 גרם שמרים לחים
  3. אפשר להוסיף 10 גרם משפר אפיה
  4. 320 גרם מים קרים – בערך שתי כוסות חד פעמיות רגילות
  5. 75 גרם חלמונים מ- 3-4 ביצים בערך
  6. 140 גרם ביצים שלמות – בערך 3 ביצים
  7. 55 גרם סוכר
  8. 75 גרם שמן קנולה
  9. 20 גרם מלח
  10. לזיגוג: קצת מהביצים שנשארו עם מעט מים

הכנה:

  1. להכניס למיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, סוכר, אם משתמשים במשפר אפיה, להוסיף גם ולערבב בכף
  2. להוסיף לקערה ביצים, שמן, מים ללוש 2-3 דקות. להוסיף את המלח.
  3. להגביר מעט את המהירות ללישה של 7 דקות נוספות עד קבלת בצק חלק, רך אחיד וגמיש.
  4. לכסות במגבת ולהניח לתפיחה עד הכפלת הנפח, לשעה – אני משאירה בקערה של המיקסר
  5. לאחר ההתפחה הראשונה, להוציא מהקערה, ללוש מעט ולהתפיח שוב לשעה
  6. לאחר ההתפחה השנייה, לאסוף את הבצק, להוציא אוויר, לחלק למנות ולעצב צורות (חלות/עוגות/לחם), להניח בתבנית מתאימה.
  7. לכסות ולהשאיר במקום חמים לתפיחה נוספת של ארבעים דקות
  8. להבריש עם ביצה ומעל לפזר מה שאוהבים: שומשום/קצח/מלח גס
  9. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בערך 15 עד 20 דקות – לקרר על גבי רשת
  10. לאחר שהתקררו, לשמור בשקית ניילון סגורה או בקופסא סגורה.
  11. אפשר לעטוף כל לחמניה בניילון נצמד ולהקפיא. 
שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים