מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

לחמניות ביס

הלחמניות האלה, כל כך קטנות, רכות וטעימות שבא לטרוף אותן, הן הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור אחרי שהבית התמלא בריחות של האפייה.

כמה הערות:

  • הבצק מתאים לאפיית: לחם, לחמניות, חלות ואפילו עוגות שמרים.
  • כאן יש גם מתכון לחלות מהבצק הזה.
  • כדי שהמתכון יצליח והמאפים יצאו רכים, חייבים לשקול את הכמויות כפי שמופיע במתכוןהכמויות מדויקות ליצירת בצק רך ונעים.

מצרכים:

  1. 1 קילו קמח מנופה
  2. 20 גרם שמרים יבשים או 40 גרם שמרים לחים
  3. אפשר להוסיף 10 גרם משפר אפיה
  4. 320 גרם מים קרים – בערך שתי כוסות חד פעמיות רגילות
  5. 75 גרם חלמונים מ- 3-4 ביצים בערך
  6. 140 גרם ביצים שלמות – בערך 3 ביצים
  7. 55 גרם סוכר
  8. 75 גרם שמן קנולה
  9. 20 גרם מלח
  10. לזיגוג: קצת מהביצים שנשארו עם מעט מים

הכנה:

  1. להכניס למיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, סוכר, אם משתמשים במשפר אפיה, להוסיף גם ולערבב בכף
  2. להוסיף לקערה ביצים, שמן, מים ללוש 2-3 דקות. להוסיף את המלח.
  3. להגביר מעט את המהירות ללישה של 7 דקות נוספות עד קבלת בצק חלק, רך אחיד וגמיש.
  4. לכסות במגבת ולהניח לתפיחה עד הכפלת הנפח, לשעה – אני משאירה בקערה של המיקסר
  5. לאחר ההתפחה הראשונה, להוציא מהקערה, ללוש מעט ולהתפיח שוב לשעה
  6. לאחר ההתפחה השנייה, לאסוף את הבצק, להוציא אוויר, לחלק למנות ולעצב צורות (חלות/עוגות/לחם), להניח בתבנית מתאימה.
  7. לכסות ולהשאיר במקום חמים לתפיחה נוספת של ארבעים דקות
  8. להבריש עם ביצה ומעל לפזר מה שאוהבים: שומשום/קצח/מלח גס
  9. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בערך 15 עד 20 דקות – לקרר על גבי רשת
  10. לאחר שהתקררו, לשמור בשקית ניילון סגורה או בקופסא סגורה.
  11. אפשר לעטוף כל לחמניה בניילון נצמד ולהקפיא. 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים