מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

יָפְּרָךְ – עלי גפן, עלי כרוב, בצלים, חצילונים ממולאים

אין כמו סיר ממולאים להגיש למשפחה, לאורחים, נכון זה קצת עבודה, אבל עם הכנה מראש של המצרכים אפשר להכין סיר עשיר וטעים שגורף מחמאות. אפשר למלא כל מה שאוהבים, אני בחרתי בסיר שלי הפעם עלי גפן, עלי כרוב, חצילונים, בצלים וביניהם פיזרתי בצלצלי שאלוט. 
אם אתם נוסעים לבאקו או שיש לכם חברים שנוסעים לשם, ממליצה לכם לבקש מהם לקנות לכם מכשיר לריקון חצילונים, קישואים, גזר ועוד…

הוראות מקדימות:
לא מציינת כמויות, כי זה לפי הכמויות שאתם רוצים להכין, אני הכנתי סיר ענק.
עלי גפן: יש לי גפן בגינה, בעונה שהגפן פורחת, אני קוטפת עלים, חלק מכינה באותו זמן וחלק מקפיאה, כך שיש לי תמיד עלי גפן במקפיא. מידי פעם אני גם מקבלת מאמא שלי, כי גם היא קוטפת בעונה והרבה ומקפיאה. למי שאין גפן, היום אפשר לקנות עלי גפן משומרים בכל סופר, מעדנייה ובשווקים. אני לא ניסיתי לכן לא יכולה להגיד את דעתי או אפילו איזה טעם יש לזה. אני חושבת שעלים טריים זה תמיד עדיף.
כרוב – יש כמה שיטות לריכוך:
  1. לקחת סכין חדה, לעשות עיגול מסביב לשורש ולהוציא את החלק האמצעי, להכניס את הכרוב לסיר עם מים רותחים, לפרק את העלים אחד אחד בעזרת שני מזלגות, להניח במסננת לקרר, לחתוך את החלק הקשה של העלים, לא לזרוק, להכין חתיכות יפות למילוי.
  2. להכניס אחרי הוצאות החלק האמצעי, להכניס לשקית של סופר ולרכך במיקרו כ-10 דקות, לקרר ולהפריד את העלים
  3. להכניס לשקית של סופר ולמקפיא ל-24 שעות, להוציא, להפשיר ולהפריד את העלים
קישואים/חצילונים לרוקן, הכי קל עם המכשיר הזה בצילום שאותו הבאתי מבאקו, כמובן שאפשר עם כל מכשיר אחר
בצלים להכניס למיקרו ל-10 דקות, לקרר ולפרק
המילוי: אפשר להכין לילה מראש ולשמור במקרר
אורז: הכי טוב אורז עגול שמתאים לממולאים, אם אין, אפשר כל אורז 
מצרכים:
  1. עלי גפן, חצילונים, בצלים, כרוב – להכין על מגש להניח בצד למילוי:
  2. אורז עגול עדיף אם אין, אפשר אורז רגיל
  3. עגבניות ובצלים קצוצים לקוביות קטנות
  4. חבילה פטרוזיליה וכוזברה קצוצים
  5. חבילה בצלצלי שאלוט – לא חובה
  6. 1/2  כפית מכל תבלין: מלח, פפריקה, אבקת קארי כמה שפחות להוסיף תבלינים למילוי, על מנת להרגיש את הטעם של עלי הגפן
  7. 1/2 כוס שמן רגיל   
הכנת המילוי:
  1. בסיר מתאים שבו נבשל את הממולאים, להכניס שמן, תבלינים ואת הירקות, לטגן עד שהנוזלים מתאדים
  2. להעביר לקערה מתאימה, להוסיף את האורז, לערבב
  3. לרפד תחתית של סיר בעלים הקשים של עלי הכרוב
  4. למלא את הירקות ולסדר בסיר: חצילונים, בצלים, עלי גפן, עלי כרוב, וביניהם לפזר בצלצלים
  5. אחרי שסיימנו, לכסות בעלי גפן או בעלי כרוב שנשארו ומעל להניח צלחת
  6. באותה קערה שהכנו את המילוי: נוסיף 2-3 כוסות מים, המים צריכים לכסות את הממולאים. להוסיף מיץ מלימון אחד, מעט מלח, לערבב ולטעום כדי להגיע לטעם החמוץ/מלוח שרוצים, לשפוך מעל הממולאים ומסביב, לנענע את הסיר ולהביא לרתיחה של רבע שעה בסיר לא מכוסה, ממש שהסיר יבעבע, להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה כשעה עד שהמים מתאדים. בהגשה להפוך על צלחת הגשה יפה 
                                                                      מכשיר לריקון ירקות – קניתי בבאקו  




תגובה אחת

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: