היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

יָפְּרָךְ – עלי גפן, עלי כרוב, בצלים, חצילונים ממולאים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
אין כמו סיר ממולאים להגשה למשפחה, לאורחים, נכון זה קצת עבודה, אבל עם הכנה מראש של המצרכים אפשר להצליח ולהכין סיר עשיר וטעים שגורף מחמאות. אפשר למלא כל מה שאוהבים, אני בחרתי בסיר שלי הפעם עלי גפן, עלי כרוב, חצילונים, בצלים וביניהם פיזרתי בצלצלי שאלוט. 
אם אתם נוסעים לבאקו או שיש לכם חברים שנוסעים לשם, ממליצה לכם לבקש מהם לקנות לכם שני מכשירים: לגלגל עלי גפן ולרוקן חצילונים, קישואים, גזר ועוד…

הוראות מקדימות

  1. לא מציינת כמויות, כי זה לפי הכמויות שאתם רוצים להכין, אני הכנתי סיר ענק
  2. עלי גפן: אני תמיד שומרת במקפיא. אם אין לכם, אפשר לקנות מהסופר עלים מוכנים
  3. הכרוב: לקחת סכין חדה, לעשות עיגול מסביב לשורש ולהוציא את החלק האמצעי, להכניס את הכרוב לסיר עם מים רותחים, לפרק את העלים אחד אחד בעזרת שני מזלגות, להניח במסננת
  4. כשהעלים מתקררים, לחתוך את החלק האמצעי הקשה ואת שתי החתיכות להניח בצד, אותן נמלא ואת החלקים הקשים נשמור לריפוד הסיר
  5. את הקישואים/חצילונים לרוקן, הכי קל עם המכשיר הזה בצילום שאותו הבאתי מבאקו
  6. את המילוי אפשר להכין לילה מראש ולשמור במקרר
  7. את הבצלים להכניס למיקרו ל-10 דקות, לקרר ולפרק
  8. אורז: הכי טוב אורז עגול שמתאים לממולאים, אבל אפשר כל אורז
מכשיר לריקון ירקות – נקנה בבאקו, יש שני גדלים
מצרכים:
  1. ירקות שאוהבים: עלי גפן, חצילונים, בצלים, כרוב – להכין על מגש להניח בצד
  2. למילוי: אורז, עגבניות ובצלים קצוצים לקוביות קטנות, חבילה פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  3. חבילה בצלצלי שאלוט – לא חובה
  4. מלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם, מי שאוהב חריף יכול להוסיף צ'ילי גרוס
  5. שמן.

הכנת המילוי:

  1. להכניס לקערה את כל חומרי המילוי: אורז, עגבניות, שמן, בצלים, עלים ותבלינים, לערבב היטב
  2. לרפד תחתית של סיר בחלקים של עלי הכרוב 
  3. למלא את הירקות ולסדר בסיר: חצילונים, בצלים, עלי גפן, עלי כרוב, וביניהם לפזר בצלצלי שאלוט
  4. אחרי שסיימנו למלא את הסיר, לכסות בעלי גפן או בעלי כרוב שנשארו ומעל להניח צלחת 
  5. באותה קערה שהכנו את המילוי, להכין את הרוטב: מים, מיץ לימון, מלח לפי הטעם, שמן, לערבב ולשפוך מעל ומסביב לממולאים עד המחצית, לא להציף
  6. להרתיח 5 דקות, להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה בערך שעה וחצי עד שהמים התאדו והיָפְּרָךְ מוכן.




שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד בבלוג
Translate »