היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

יָפְּרָךְ – עלי גפן, עלי כרוב, בצלים, חצילונים ממולאים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אין כמו סיר ממולאים להגיש למשפחה, לאורחים, נכון זה קצת עבודה, אבל עם הכנה מראש של המצרכים אפשר להכין סיר עשיר וטעים שגורף מחמאות. אפשר למלא כל מה שאוהבים, אני בחרתי בסיר שלי הפעם עלי גפן, עלי כרוב, חצילונים, בצלים וביניהם פיזרתי בצלצלי שאלוט. 
אם אתם נוסעים לבאקו או שיש לכם חברים שנוסעים לשם, ממליצה לכם לבקש מהם לקנות לכם מכשיר לריקון חצילונים, קישואים, גזר ועוד…

הוראות מקדימות:
לא מציינת כמויות, כי זה לפי הכמויות שאתם רוצים להכין, אני הכנתי סיר ענק.
עלי גפן: יש לי גפן בגינה, בעונה שהגפן פורחת, אני קוטפת עלים, חלק מכינה באותו זמן וחלק מקפיאה, כך שיש לי תמיד עלי גפן במקפיא. מידי פעם אני גם מקבלת מאמא שלי, כי גם היא קוטפת בעונה והרבה ומקפיאה. למי שאין גפן, היום אפשר לקנות עלי גפן משומרים בכל סופר, מעדנייה ובשווקים. אני לא ניסיתי לכן לא יכולה להגיד את דעתי או אפילו איזה טעם יש לזה. אני חושבת שעלים טריים זה תמיד עדיף.
כרוב: לקחת סכין חדה, לעשות עיגול מסביב לשורש ולהוציא את החלק האמצעי, להכניס את הכרוב לסיר עם מים רותחים, לפרק את העלים אחד אחד בעזרת שני מזלגות, להניח במסננת לקרר, לחתוך את החלק הקשה של העלים, לא לזרוק, להכין חתיכות יפות למילוי,
קישואים/חצילונים לרוקן, הכי קל עם המכשיר הזה בצילום שאותו הבאתי מבאקו, כמובן שאפשר עם כל מכשיר אחר
בצלים להכניס למיקרו ל-10 דקות, לקרר ולפרק
המילוי: אפשר להכין לילה מראש ולשמור במקרר
אורז: הכי טוב אורז עגול שמתאים לממולאים, אם אין, אפשר כל אורז 
מצרכים:
  1. עלי גפן, חצילונים, בצלים, כרוב – להכין על מגש להניח בצד למילוי:
  2. אורז עגול עדיף אם אין, אפשר אורז רגיל
  3. עגבניות ובצלים קצוצים לקוביות קטנות
  4. חבילה פטרוזיליה וכוזברה קצוצים
  5. חבילה בצלצלי שאלוט – לא חובה
  6. 1/2  כפית מכל תבלין: מלח, פפריקה, אבקת קארי כמה שפחות להוסיף תבלינים למילוי, על מנת להרגיש את הטעם של עלי הגפן
  7. 1/2 כוס שמן רגיל   
הכנת המילוי:
  1. בסיר מתאים שבו נבשל את הממולאים, להכניס שמן, תבלינים ואת הירקות, לטגן עד שהנוזלים מתאדים
  2. להעביר לקערה מתאימה, להוסיף את האורז, לערבב
  3. לרפד תחתית של סיר בחלקים הקשים של עלי הכרוב
  4. למלא את הירקות ולסדר בסיר: חצילונים, בצלים, עלי גפן, עלי כרוב, וביניהם לפזר בצלצלים
  5. אחרי שסיימנו, לכסות בעלי גפן או בעלי כרוב שנשארו ומעל להניח צלחת
  6. באותה קערה שהכנו את המילוי: נוסיף 2-3 כוסות מים, המים צריכים לכסות את הממולאים. להוסיף מיץ מלימון אחד, מעט מלח, לערבב ולטעום כדי להגיע לטעם החמוץ/מלוח שרוצים, לשפוך מעל הממולאים ומסביב, לנענע את הסיר ולהביא לרתיחה של רבע שעה בסיר לא מכוסה, ממש שהסיר יבעבע, להנמיך את האש ולבשל בסיר מכוסה כשעה עד שהמים מתאדים. בהגשה להפוך על צלחת הגשה יפה 
                                                                      מכשיר לריקון ירקות – קניתי בבאקו  




שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

תגובה אחת

השאר תגובה

Translate »
%d בלוגרים אהבו את זה: