היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קובה חמו מהמטבח של אריאלה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

הרבה מהקוראים/קוראות שלי בעיקר, פונים אלי ומבקשים מתכונים או סדנאות של אוכל כורדי ובעיקר הכנת קובה, בין היתר, יש אלי גם פניות להכנת קובה חמו. עד כמה שידוע לי, רק אנחנו הכורדים יודעים מה זה קובה חמו ויודעים להכין אותו. אני מודה שאני לא מכינה את הקובה האלה, מקבלת מאמא שלי מוכנים ורק מכינה את המרק ומבשלת.

לגבי סדנאות אני עדיין לא עושה, אבל אולי בהמשך בשיתוף עם אריאלה בת דודתי ובהתאם לביקוש נערך לכך בשמחה.

השבוע החלטתי שאני רוצה לצלם ולתעד הכנה של קובה חמו, ואצל מי אם לא אצל אריאלה בת דודתי המוכשרת, מלכת הקובה. אריאלה מכינה קובה מכל הסוגים יש לה ידע וידיים טובות, אריאלה למדה מאמא שלה, דודה שלי שרה ז"ל את מיומנות הכנת הקובה, היתה יושבת ליד דודה שלי ימים שלמים ומכינה ביחד אתה. הידע שלנו בעצם מזה שישבנו עם האימהות שלנו ולמדנו את תורת הכנת וגלגול הקובה.

לפני כן, סרטון על תהליך ההכנה:

אז השבוע קבענו אחותי ואני עם אריאלה ונסענו אליה הביתה כדי להכין סרטון על הכנת הקובה. ריח של אפייה אפף אותנו בכניסה לבית, אריאלה אלופה גם באפייה, תתרשמו מהתמונות, אז לפני שניגשנו לסרטון וההכנה, ישבנו לקפה עם עוגה. מי שירצה מתכונים, נדאג להעביר.

המתכון לקובה נראה מסובך בגלל המלל, זה מהסיבה שההכנה היא בשלבים, אבל למעשה, לאחר שהמילוי מוכן, כל השאר קל להכנה.

מצרכים למילוי:

  1. 1 קילו בשר בקר מס' 2 טחון דק 
  2. 8-10 בצלים קצוצים 
  3. ½ כוס שמן 
  4.  3 עגבניות בשלות קצוצות 
  5. 1 כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, 1 כפית בהרט, ½ כפית כורכום, 1 כפית פפריקה מתוקה 
  6. אפשר להוסיף צנוברים למי שאוהב, לקלות אותם מעט על מחבת 
  7. מי שאוהב חריף אפשר להוסיף מעט צ'ילי גרוס 

הכנת המילוי:

  1. לשים שמן בסיר שטוח, על אש בינונית, להוסיף בצלים, להזהיב, לא לטגן, בערך שעה, לערבב מידי פעם 
  2. אם האש גבוהה מידי, להנמיך 
  3. להוסיף את הבשר, לערבב ביחד, להגביר את האש ולהתחיל לטגן ביחד בערך 10 דקות 
  4. להוסיף תבלינים, לערבב 
  5. להוסיף את העגבניות, לערבב, לבשל עוד כמה דקות, לכבות את האש 
  6. לקרר, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר לפחות לילה  

 מצרכים למעטפת:

  1. 3 כוסות ג'ריש או ג'רישה (להשיג בסופרים ליד הקטניות) 
  2. 1.5 – 2 קילו סולת, להעביר את הסולת דרך מסננת דקה
  3. ¼ כוס שמן 
  4. 1 כף גדושה מלח 

הכנת המעטפת:

  1. להניח את הג'ריש במסננת, לשטוף היטב, להעביר לקערה למלא מים קרים ולהשרות כשעה 
  2. לסנן את המים, לסחוט את הג'ריש ולהכניס לקערה מתאימה 
  3. להוסיף שמן ומלח ולערבב 
  4. להוסיף סולת ומים, כל פעם מעט סולת ומעט מים וללוש, עד לקבלת בצק רך וגמיש 
  5. לתת לבצק לנוח כרבע שעה, לחלק את הבצק ל-20 חתיכות 
  6. לקחת חתיכה, לשטח אותה בידיים ולהניח בצד 
  7. לקחת חתיכה נוספת ולשטח גם אותה, למלא בבשר, לקחת את החתיכה הקודמת, להניח מעל ולסגור 
  8. להדק היטב את הקצוות, קבלנו קובה שטוחה, לשטח מעט ולהניח במגש 
  9. בשלב הזה ניתן להקפיא את הקובות 

 מצרכים למרק:

  1. 2 בצלים בינוניים קצוצים 
  2. 2-3 כפות שמן 
  3. גרגרי חומוס מבושלים (אפשר סנפרוסט, אפשר מקופסא) 
  4. ½ כף מכל תבלין: מלח, כורכום, אבקת מרק עוף, פלפל שחור, כמון 

הכנת המרק:

  1. בסיר שטוח לאדות בצל עם השמן כמה דקות, להוסיף גרגרי חומס ותבלינים, לערבב 
  2. להוסיף מים בערך בגובה שליש מהסיר להביא לרתיחה עדינה של חצי שעה 
  3. להוסיף לסיר קובה, להניח אחת ליד השניה, לא להניח מעל, כמה שנכנס לסיר,  
  4. להביא לרתיחה ולבשל בערך 20 דקות ולהגיש. 

 

  

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים