היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

קובה חמוסטה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה – חובה. פעם זה קובה אדום, פעם זה קובה דלעת, פעם זה קובה במיה, פעם קובה חמוסטה או חמוסתה (מלשון חמוץ), לפעמים אני מכינה שני סוגים. בכורדית אנחנו קוראים לקובה – כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להבהל, אם מתחילים והפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.


בואו ניגש להכנה – נתחיל עם המילוי.

מצרכים למילוי: 

  1. 1 קילו בשר טחון – לבקש מהקצב אם יש טחון עבה עדיף. אני טוחנת לבד בבית
  2. 5-6 עלי סלרי שטופים וקצוצים דק
  3. 2 בצלים קצוצים
  4. 6 שיני שום
  5. 1 כפית מלח, 1 כפית בהרט אני מוסיפה גם 2 כפות אבקת צ`ילי חריף  
הכנת המילוי: 

  1. לטגן בצל, להוסיף את הבשר, לפורר במזלג ולטגן, להוסיף שום ותבלינים, להמשיך לבשל עד שהבשר יהיה מוכן לאכילה. לכבות את האש, להוסיף את עלי הסלרי. לקרר.
  2. אני תמיד מכינה כמות גדולה ומקפיאה במנות, כשאני צריכה להכין קובה, מוציאה מהמקפיא.

מצרכים למעטפת של הקובה  

  1. 1/4 קילו ג`ריש – ג`ריש זה בורגול שטחון דק, עשוי מחיטה מלאה ומנוקה הנגרסת לאחר בישול וייבוש בתנורים מיוחדים. אפשר למצוא בכל סופר במדפים של הדגנים. 
  2. 1/2 קילו סולת – להעביר דרך מסננת
  3. 1 כף מלח
  4. מים לפי הצורך 
הכנת המעטפת: 

  1. להכניס לקערה מתאימה את הג`ריש, לשטוף היטב 
  2. להוסיף את הסולת והמלח ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק רך שיהיה נוח לעבוד אתו. הוא צריך להיות על גבול הרך/קשה, לא ללוש יותר מידי.
  3. להקפיד כל הזמן לעבוד עם ידיים רטובות. אם הבצק יבש, להוסיף מעט מים, אבל לאט לאט תוך כדי לישה.
  4. לקחת מעט מהבצק, לעשות גומה, למלא ולסגור לקובה, אפשר עגולים, אפשר שטוחים, להניח במגש שמונח עליו ניילון או נייר אפייה, לסדר אותם במרווחים, שלא יהיו דבוקים אחד לשני. בשלב הזה אני גם מקפיאה.

מצרכים למרק:  

  1. חבילה בצל ירוק שטוף וקצוץ
  2. חבילה סלרי שטוף וקצוץ
  3. 2 קישואים מנוקים וחתוכים לקוביות
  4. 1 חבילה עלי מנגולד שטופים היטב וקצוצים לחתיכות גסות
  5. 1 חציל בינוני שטוף וחתוך לקוביות – לא חובה
  6. אפשר להוסיף דלעת
  7. 2 בצלים קצוצים
  8. מיץ משני לימונים
  9. 6 שיני שום שלמים
  10. 1 כף שטוחה מלח, 1 כף שטוחה כורכום ו-1 כף שטוחה בהרט
  11. 2 כפות גדושות מרק עוף
הכנת המרק: 

  1. לטגן בצל במעט שמן, לערבב, להוסיף סלרי, פטרוזיליה ולערבב ולהוסיף את כל הירקות, למלא מים עד 3/4 מהסיר ולהרתיח. כשרותח, להוסיף מלח, כורכום, מרק עוף להמשיך ולבשל עוד רבע שעה לערך.
  2. להוסיף את הקובה, כל פעם קצת, בין 5 ל-10 תלוי בגודל הסיר, שלא ידבקו אחד לשני, ברתיחה הבאה, להוסיף עוד קובה, עד לסיום כל הכמות שרוצים להכין. 
  3. לא לערבב בכף, הערבוב יעשה על ידי נענוע הסיר.
  4. לבשל בערך שעה.. לכבות את האש. מוכן…

קצת תמונות להבין את התהליך.

המילוי של הקובה – בדרך כלל אני מכינה כמויות מראש ומקפיאה 
הבצל נקצץ למרק 
גם הפטרוזיליה נקצצת ונכנסת לסיר
הכנת הקובה – לוקחים חתיכה מהבצק, עושים גומה וממלאים 
סוגרים לצורה עגולה או שטוחה
הקובה מוכנים לבישול. זה הזמן להקפיא אם לא רוצים לבשל את כל הכמות
הסיר עם הירקות לפני הכנסת הקובה 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד בבלוג
Translate »