מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

לחמניות עננים מקמח כוסמין

לחמניות עננים, אתם תתאהבו בלחמניות האלה, לחמניות מדהימות, הכי טעים לאכול אחת כזו אחרי שיוצאות מהתנור, חמות עם חמאה ונס קפה ואני לא מדברת על הריח שמתפשט בכל הבית.

כמה קטנות:

  • אפשר להכין לחמניות קטנות כמו שהכנתי (40 בתבנית של התנור)
  • אפשר לחמניות גדולות יותר, עגולות, מוארכות מה שבא לכם.
  • אפשר להכין מהבצק גם חלות, 16 חלות קטנות, או 2 חלות גדולות קלועות מ-4 רצועות.
  • אפשר להכין את הלחמניות בתבנית עגולה, מרובעת, אני הכנתי בתבנית של התנור
  • אפשר להכין מקמח לבן רגיל, קמח מלא.  
  • הלחמניות נשארות טריות גם לאחר יומיים שלושה, אם נשאר מהן…
  • מתכון ללחמניות עננים מקמח מלא כאן

מצרכים:

  1. 1 קילו קמח כוסמין לבן 
  2. 2 כפות שמרים + 2 כפות משפר אפיה
  3. 1/2 כוס סוכר
  4. 1 כף מלח
  5. 1/2 כוס שמן
  6. 2 כוסות מים ועוד חצי כוס אם נצטרך
  7. שמן לריסוס ושומשום

הכנה:

  • בקערת המיקסר להכניס מים, סוכר, שמרים ומשפר אפייה, לערבב ביחד, להתחיל ללוש להוסיף את הקמח בשתיים שלוש פעמים.
  • ללוש 4-5 דקות, להוסיף את השמן בזילוף ולאט ולאחר מכן את המלח, עד לקבלת בצק רך 
  • אם הבצק לא רך, להוסיף מעט מים, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה
  • להוציא את הבצק למשטח מקומח, לאסוף אותו ולהחזיר לקערה משומנת, לכסות להתפיח בערך 50 דקות.
  • לאחר 50 דקות, להוציא למשטח עבודה, להכין מה שרוצים: לחמניות, חלות.
  • לרסס את הלחמניות בשמן, לפזר מעל שומשום, לכסות ולהתפיח כשעה וחצי.
  • לחמם תנור ל-190 מעלות, אם הלחמניות קטנות, לאפות בערך שתיים עשרה דקות עד רבע שעה, להשגיח שלא ישרפו. אם חלות קטנות או רגילות, לאפות בערך 15-20 דקות.
  • להוציא מהתנור, לכסות את התבנית בניילון נצמד כדי לשמור על הרכות של הלחמניות.

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים