היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

לחמניות עננים מקמח כוסמין

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לחמניות עננים, אתם תתאהבו בלחמניות האלה, לחמניות מדהימות, הכי טעים לאכול אחת כזו אחרי שיוצאות מהתנור, חמות עם חמאה ונס קפה ואני לא מדברת על הריח שמתפשט בכל הבית.

כמה קטנות:

  • אפשר להכין לחמניות קטנות כמו שהכנתי (40 בתבנית של התנור)
  • אפשר לחמניות גדולות יותר, עגולות, מוארכות מה שבא לכם.
  • אפשר להכין מהבצק גם חלות, 16 חלות קטנות, או 2 חלות גדולות קלועות מ-4 רצועות.
  • אפשר להכין את הלחמניות בתבנית עגולה, מרובעת, אני הכנתי בתבנית של התנור
  • אפשר להכין מקמח לבן רגיל, קמח מלא.  
  • הלחמניות נשארות טריות גם לאחר יומיים שלושה, אם נשאר מהן…
  • מתכון ללחמניות עננים מקמח מלא כאן

מצרכים:

  1. 1 קילו קמח כוסמין לבן 
  2. 2 כפות שמרים + 2 כפות משפר אפיה
  3. 1/2 כוס סוכר
  4. 1 כף מלח
  5. 1/2 כוס שמן
  6. 2 כוסות מים ועוד חצי כוס אם נצטרך
  7. שמן לריסוס ושומשום

הכנה:

  • בקערת המיקסר להכניס מים, סוכר, שמרים ומשפר אפייה, לערבב ביחד, להתחיל ללוש להוסיף את הקמח בשתיים שלוש פעמים.
  • ללוש 4-5 דקות, להוסיף את השמן בזילוף ולאט ולאחר מכן את המלח, עד לקבלת בצק רך 
  • אם הבצק לא רך, להוסיף מעט מים, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה
  • להוציא את הבצק למשטח מקומח, לאסוף אותו ולהחזיר לקערה משומנת, לכסות להתפיח בערך 50 דקות.
  • לאחר 50 דקות, להוציא למשטח עבודה, להכין מה שרוצים: לחמניות, חלות.
  • לרסס את הלחמניות בשמן, לפזר מעל שומשום, לכסות ולהתפיח כשעה וחצי.
  • לחמם תנור ל-190 מעלות, אם הלחמניות קטנות, לאפות בערך שתיים עשרה דקות עד רבע שעה, להשגיח שלא ישרפו. אם חלות קטנות או רגילות, לאפות בערך 15-20 דקות.
  • להוציא מהתנור, לכסות את התבנית בניילון נצמד כדי לשמור על הרכות של הלחמניות.

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים