היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עלי גפן ועלי כרוב ממולאים – יָפְּרָךְ בכורדית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

למאכל הזה אנחנו קוראים בכורדית: יָפְּרָךְ – עלי גפן ועלי כרוב ממולאים. ההכנה דורשת מעט עבודה, אבל שווה, זה אוכל ביתי, טעים, משביע ומנחם.

יש לי גפן בגינה, בעונה שהגפן פורחת, אני קוטפת את העלים, חלק מכינה באותו זמן וחלק מקפיאה, כך שיש לי תמיד עלי גפן במקפיא. מידי פעם אני גם מקבלת מאמא שלי, כי גם היא קוטפת בעונה והרבה ומקפיאה. למי שאין גפן, היום אפשר לקנות עלי גפן משומרים בכל סופר, מעדנייה ובשווקים. אני לא ניסיתי לכן לא יכולה להגיד את דעתי או אפילו איזה טעם יש לזה. אני חושבת שעלים טריים זה תמיד עדיף.
אפשר להכין את התבשיל יום קודם, להכניס למקרר ולבשל למחרת.

קצת קשה לי כאן לקבוע כמויות של עלי הגפן ועלי הכרוב, תיקחו לכם את הכמויות שאתם צריכים בשביל המשפחה שלכם. אני הכנתי סיר בערך ל- 9-10 נפשות. 

מצרכים

  1. עלי גפן – מכניסים לקערה שופכים עליהם מים חמים לכמה דקות, סוחטים בעדינות, מסדרים במסננת להגיר נוזלים
  2. כרוב מעט גדול: לקחת סכין חדה, לעשות עיגול מסביב לשורש ולהוציא את החלק האמצעי, להכניס לסיר עם מים, להביא לרתיחה לפרק כל פעם עלה אחד בעזרת שני מזלגות, לוודא שהוא מספיק רך, להוציא ולהניח במסננת, ככה לעשות עם כל העלים
  3. 3 כוסות אורז (עדיף אורז עגול) שטוף ומסונן
  4. 2 בצלים בינוניים קצוצים
  5. 2 גמבה קצוצה
  6. 2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
  7. 5 בצלים ירוקים חתוכים לקוביות קטנות
  8. 1/2 חבילה פטרוזיליה ו-1/2 חבילה כוסברה קצוצים 
  9. 1/2 כפית מכל תבלין: מלח, פפריקה אדומה מתוקה, כורכום, אבקת קארי, 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
  10. 1/2 כוס שמן רגיל  

הכנה:

  1. בסיר מתאים שבו נבשל את הממולאים, להכניס שמן, תבלינים, לערבב, להוסיף את כל הירקות, לטגן מעט עד שהנוזלים מתאדים.
  2. להעביר לקערה מתאימה, להוסיף את האורז, לערבב 
  3. לחתוך את החלק האמצעי הקשה של עלי הכרוב, לזרוק ישר לסיר שיהוו תחתית, להכין חתיכות יפות למילוי, למלא, לגלגל משני הצדדים 
  4. למלא את עלי הגפן באותה הדרך, להשאיר קצת עלי גפן לכיסוי ולהוסיף לסיר
  5. לסדר את עלי הגפן ועלי הכרוב, יש ששמים בין השכבות, פרוסות של עגבניות, תנסו
  6. לכסות בעלי גפן שהשארנו לכיסוי
  7. באותה קערה שהכנו את המילוי נוסיף 2-3 כוסות מים, להוסיף מיץ מלימון אחד, מעט מאוד מלח, לערבב ולטעום כדי להגיע לטעם שרוצים, לשפוך מעל העלים ומסביב עד לגובה שלושת רבעי הסיר, לא להציף במים.
  8. לנענע את הסיר ולכסות בצלחת שתהווה משקולת כדי שהעלים ישארו צמודים, להביא לרתיחה בערך רבע שעה, ממש שהסיר יבעבע, להנמיך את האש, לכסות את הסיר במכסה ולבשל בערך שעה עד שכל המים מתאדים.
  9. בהגשה, להפוך על צלחת הגשה יפה ולהגיש

חיתוך הכרוב והכנסה לסיר עם המים

 בעזרת שני מזלגות מפרקים את העלים

 חותכים את החלק הקשה ומשאירים את החלקים הרכים

המילוי

בהגשה, פשוט להפוך על צלחת או תבנית

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים