מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קובה דלעת

  • עוד מתכון של קובה והפעם קובה דלעת.
  • כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה – חובה. 
  • פעם אני מכינה קובה אדום, פעם קובה חמוסתה (מלשון חמוץ) פעם קובה במיה, לפעמים אני מכינה שני סוגים. 
  • בכורדית אנחנו קוראים לקובה – כּוּתֱלֱה.
  • זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להיבהל, אם הפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.
    מתחילים: קודם נכין את המילוי, אני ממליצה להכין מראש, אני מכינה מראש כמות ומקפיאה:
    מצרכים והכנה של המילוי:
  1. 1 קילו בשר טחון – לבקש מהקצב אם יש טחון עבה עדיף – אפשר להגדיל כמויות ממליצה.
  2. אני קונה בשר מס' 2 ומטפלת בו לבד בבית 
  3. 5-6 עלי סלרי שטופים וקצוצים דק 
  4. 2 בצלים קצוצים 
  5. 6 שיני שום 
  6. 1 כפית מלח, 1 כפית בהרט, אפשר להוסיף מעט צ'ילי חריף למי שאוהב הכנת המילוי:
  7. לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולטגן בערך חצי שעה, לערבב ולהמשיך לבשל עד שהבשר יהיה עשוי ומוכן לאכילה, לכבות את האש, להוסיף את השום והסלרי, לערבב היטב ולקרר.

מצרכים למעטפת של הקובה

  1. 1/4 קילו ג`ריש – בורגול שטחון דק, אפשר למצוא בכל סופר 
  2. 1/2 קילו סולת, להעביר דרך במסננת 
  3. 1 כף מלח  

     הכנת המעטפת:

  1. להכניס לקערה מתאימה ג`ריש, לשטוף היטב ולהשרות חצי שעה לערך, לאחר חצי שעה, לסנן מהמים, לתת לכל הנוזלים לרדת, להחזיר לקערה, להוסיף סולת ומלח ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק רך שיהיה נוח לעבוד אתו. אם קשה, להוסיף מעט מים תוך כדי לישה. 
  2. להקפיד כל הזמן לעבוד עם ידיים רטובות. 
  3. לקחת מעט מהבצק, לעשות גומה, למלא ולסגור לקובה, אפשר עגולים, אפשר שטוחים, להניח במגש שמונח עליו ניילון, לסדר אותם במרווחים, שלא יהיו דבוקים אחד לשני. 
  4. בשלב הזה אני גם מקפיאה. 

מצרכים למרק:

  1. 2 בצלים קצוצים 
  2. 2 עגבניות קצוצות 
  3. 1 דלעת בינונית חתוכה לקוביות
  4. 1 חבילה עלי מנגולד שטופים היטב וחתוכים לחתיכות גסות 
  5. 1/2 חבילה פטרוזיליה ו-1/2 חבילה כוסברה קצוצים
  6. 1/2 חבילה בצל ירוק קצוץ
  7. 6 שיני שום קצוצים
  8. 1 קופסא קטנה של רסק
  9. מלח ופלפל לפי הטעם
  10. 2 כפות גדושות מרק עוף 

הכנת המרק והבישול:

  1. לטגן בצל במעט שמן, להוסיף בצל ירוק ועגבניות, לערבב, להוסיף רסק, לערבב
  2. למלא את הסיר מים עד גובה 3/4 ולהביא לרתיחה 
  3. כשרותח, להוסיף את עלי המנגולד ולבשל כ-10 דקות, להוסיף את הדלעת
  4. להוסיף את התבלינים ולערבב 
  5. כשרותח להוסיף את הקובה, כל פעם קצת, בין 5 ל-10 תלוי בגודל הסיר, שלא ידבקו אחד לשני, ברתיחה הבאה, להוסיף עוד קובה, עד שתסיימו את הכמות שאתם רוצים להכין. לא לערבב בכף, הערבוב ייעשה על ידי נענוע הסיר. 
  6. לבשל 40 דקות על אש בינונית 
  7. להגיש חם

 
 
 
 

2 תגובות

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: