מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

סקנדינביה-פינלנד-הלסינקי רשומה ראשונה 4.7.16 – 5.7.16

מזמינה אתכם לטייל אתי דרך הצילומים שלי בסקנדינביה לארצות: פינלנד, שבדיה, נורבגיה ודנמרק.
אחלק את הטיול לכמה רשומות. 

זו הראשונה, על הטיול שלנו בהלסינקי שבפינלנד, שם התחלנו את הטיול

יום שני, 4.7.16 שעה 5:30 לפנות בוקר, שדה התעופה בן גוריון

טסים לשדה התעופה באתונה ובשעה 9:15 ממריאים להלסינקי, פינלנד

הגענו לקראת הצהרים. מזג אוויר חורפי, יורד גשם עושים סיור פנורמי בעיר הלסינקי, אין כאן גורדי שחקים, בנייה לרוחב, יש להם מספיק שטחים לבנייה, 

נוסעים לכיכר הסנט, הקתדרלה הפרובוסלית המרשימה "אוספנסקי" ממשיכים למצבת זיכרון לכבוד המלחין הלאומי סיבליוס, ביקרנו בכנסיית טמפלואקו החצובה כולה בסלע.

 




שוק איכרים בפינלנד

 
  פירות יער מצויים כאן בשפע
וצילום קבוצתי ראשון 

לאחר הסיור, נוסעים למלון 
יום שלישי, 5.7.16 עדיין בפינלנד

נפרדים מהמלון 

מזג אויר נעים מקדם את פנינו הבוקר, לאחר ארוחת הבוקר, יוצאים לשיט לאי סומנלינה אבל לפני כן צילומים, חובה

מטיילים במבצר שמהווה חלק מהעיר הלסינקי. סומנלינה זה אתר מורשת עולמית של אונסקו, תיירים רבים ומקומיים פוקדים כאן את המקום שמשמש גם לפיקניקים. לאיזור הזה מגיעות כל השנה מעבורות, מרכז האומנות הנורדית קמה פה והמקום מהווה בית לקהילה של אומנים צעירים ומוזיקאים שמצאו כאן פינה חמה. את המבצר בנה מלך שוודיה בשנת 1750 הוא מורכב ממספר רב של מבנים, עם חומות, מנהרות ועוד…
בכניסה לאתר 
מעבורת עוברת מכאן

סיימנו את הסיור באי, מחכים לסירה שתחזיר אותנו

הנופים שבדרך
מוזיאון שבמתחם המבצר בסומנלינה

חזרנו העירה ובערב שיט ולינה במעבורת שתביא אותנו לשבדיה

מקבלות חדרים במעבורת

 על הסיפון
 
להתראות ברשומה הבאה – שבדיה…












כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

חלות ולחמניות

אני מכינה חלות בכל יום שישי, אוהבת את הריח שמתפשט בבית. בכל פעם אני מכינה עם החלות, לחמניות בצורות שונות. את המתכון לקחתי מהספר של

להמשך קריאה »
להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים