היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עלי גפן ועלי כרוב ממולאים – יפרך

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בבית שגדלתי, הממולאים היו אוכל שגרתי, אמא שלי שתחיה הכינה ממולאים מכל ירק כמעט. גם אני מכינה, לפעמים אני נוסעת אליה וביחד אנחנו מכינות סיר יפרך, אני מכינה לה את כל המצרכים והיא מגלגלת. בכורדית אנחנו קוראים לאוכל הזה יפרך. 

כמה קטנות:

  • הרבה מלל נכון, אבל שווה, כי כל פעם שתכינו, יהיה יותר קל
  • להכין סביבת עבודה נקייה ולהתעסק רק עם ז
  • להכין סיר שלאחר מכן נעביר לתנור או על פלטה אם מכינים לשבת
  • לשפוך מים רותחים על עלי הגפן, להוציא לסחוט ולהניח על גבי צלחת
  • את הכרוב לרכך במיקרוגל: להכניס לשקית ולרכך 15 דקות (תלוי בגודל של הכרוב), אני עשיתי כל פעם 5 דקות ובדקתי
  • לקרר את הכרוב ולפרק את העלים, לחתוך כל עלה לחצי ואפשר כל חצי לרבע (תלוי בגודל שרוצים)
  • את שאר חלקי הכרוב שלא מתאימים למילוי, נניח בצד בהם נכסה את העלים בסיר

מצרכים:

  1. עלי גפן לפי הכמות שרוצים וכרוב בינוני או גדול
  2. 2 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן – אם אין, אפשר אורז רגיל
  3. פטרוזיליה וכוזברה קצוצים, חצי מכל חבילה
  4. 2 בצלים ושני שיני שום קצוצים, אפשר גם בצל ירוק קצוץ, אפשר גם עגבניות קצוצות
  5. מיץ  מלימון אחד שלם ו- 1/2 כוס שמן – כוס חד פעמית שתיה חמה
  6. תבלינים: מעט מכל דבר: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף
  7. לערבב בקערה מצרכים מ-2-9, להניח בצד

לתחתית הסיר: עלי גפן, או פרוסות תפוחי אדמה או פרוסות של עגבניות

לרוטב: להכין בקערה: מים, מלח, מיץ מלימון ושמן, לטעום, צריך להיות מלוח חמצמץ

הכנה:

  1. בסיר שהכנו, נרסס מעט שמן, נפזר מעט מלח ומעל זה את פרוסות התפוחי אדמה/עגבניות/עלי גפן
  2. לקחת עלה של גפן, או כרוב, למלא, לגלגל להתחיל לסדר בסיר עד לסיום כל הכמות
  3. לאחר שסיימנו את כל הכמות, להניח מעל את חלקי הכרוב ששמרנו בצד
  4. לשפוך את הרוטב מעל שיכסה את הבצלים, להניח צלחת כבדה על העלים כדי שלא יזוזו במהלך הבישול
  5. להביא לרתיחה של 10 דקות, להנמיך את האש ולבשל בערך שעה עד שהמים מתאדים והאורז מבושל (תטעמו)
  6. אם אני מכינה את הסיר לשבת, אז מבשלת מראש ובשבת בבוקר שמה על הפלטה או בתנור על חום נמוך

כך נראה לאחר שהפכתי את הסיר 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

2 תגובות

  1. כן ברור, עלי גפן צעירים הכי מתאימים. תודה על ההערה

  2. עדיף להכין מעלי גפן "צעירים" בתחילת העונה,
    כעת זה הזמן המתאים לקטוף עלי גפן מתאימים,
    ניתן לשטוף במים רותחים לייבש ולהקפיא,
    אך יש לשים לב לאחסון במקפיא במצב מאוזן שלא יישברו.

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: