היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

אורז עם איטריות מטוגנות ובכורדית ריזה שערייה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תסכימו אתי שאין על אורז, תמיד מתאים, טעים, קל מאוד להכנה.

אחד הזיכרונות שלי מבית אמא זה אוכל כורדי כמובן ובכלל זה אורז, בכל מיני צורות וטעמים. גם בבית שלי אני מכינה אורז כמעט בכל ארוחה, בטח בשבתות וחגים. לאורז הזה קוראים אצלנו אורז שערייה, אני קוראת לו אורז עם איטריות מטוגנות.

אז בואו נכין, כמו כל המתכונים שלי, קלי קלות להכנה.

מצרכים, הכמות היא בערך ל-5 אוכלים מבוגרים, אפשר להקטין/להגדיל כמויות:

  1. 1/2 1 כוסות אורז שטוף ומסונן – לא משנה איזה אורז, אני השתמשתי באורז פרסי
  2. 1 כוס איטריות דקות
  3. 1/4 כוס שמן, אני משתמשת בקנולה
  4. 1 כף גדושה מלח + 1 כף פפריקה מתוקה + 1 כף כורכום
  5. 3 כוסות מים רותחים

הכנה

  1. בסיר מתאים לחמם את השמן, להוסיף איטריות, לערבב.
  2. להוסיף מלח פפריקה וכורכום ולטגן ביחד עד הזהבה, לערבב כל הזמן ולהשגיח שהאיטריות לא ישרפו.
  3. להוסיף את האורז, לערבב הכל ביחד עד שהאורז מצופה בשמן.
  4. להוסיף את המים, בהתחלה כוס אחת בצדדים, ממש בזהירות, כי זה משפריץ, לערבב. להוסיף את יתרת המים, לערבב.
  5. להשאיר לרתוח בערך 2-3 דקות, לערבב שוב, להנמיך אש ולבשל עוד רבע שעה, עד שמוכן.

 

 

 

,

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

תגובה אחת

  1. הכנתי פעם אורז כזה [התיבול שלי מעט אחר] ולא ידעתי שהחתן שלי סולד מאטריות. אחרי שאכל קצת, אמרתי לי בגאווה, יש אטריות קטנות באורז. הוא כמעט התעלף. לא אכל אצלי למשך תקופה ארוכה. [אבל לא ידעתי שהוא שונא אטריות]. מאז אני לא מכין. חג שמח ותודה לך :-)

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: