תסכימו אתי שאין על אורז, תמיד מתאים, טעים, קל מאוד להכנה.
אחד הזיכרונות שלי מבית אמא זה אוכל כורדי כמובן ובכלל זה אורז, בכל מיני צורות וטעמים. גם בבית שלי אני מכינה אורז כמעט בכל ארוחה, בטח בשבתות וחגים. לאורז הזה קוראים אצלנו אורז שערייה, אני קוראת לו אורז עם איטריות מטוגנות.
אז בואו נכין, כמו כל המתכונים שלי, קלי קלות להכנה.
מצרכים, הכמות היא בערך ל-5 אוכלים מבוגרים, אפשר להקטין/להגדיל כמויות:
- 1/2 1 כוסות אורז שטוף ומסונן – לא משנה איזה אורז, אני השתמשתי באורז פרסי
- 1 כוס איטריות דקות
- 1/4 כוס שמן, אני משתמשת בקנולה
- 1 כף גדושה מלח + 1 כף פפריקה מתוקה + 1 כף כורכום
- 3 כוסות מים רותחים
הכנה
- בסיר מתאים לחמם את השמן, להוסיף איטריות, לערבב.
- להוסיף מלח פפריקה וכורכום ולטגן ביחד עד הזהבה, לערבב כל הזמן ולהשגיח שהאיטריות לא ישרפו.
- להוסיף את האורז, לערבב הכל ביחד עד שהאורז מצופה בשמן.
- להוסיף את המים, בהתחלה כוס אחת בצדדים, ממש בזהירות, כי זה משפריץ, לערבב. להוסיף את יתרת המים, לערבב.
- להשאיר לרתוח בערך 2-3 דקות, לערבב שוב, להנמיך אש ולבשל עוד רבע שעה, עד שמוכן.
,
2 תגובות
הכנתי פעם אורז כזה [התיבול שלי מעט אחר] ולא ידעתי שהחתן שלי סולד מאטריות. אחרי שאכל קצת, אמרתי לי בגאווה, יש אטריות קטנות באורז. הוא כמעט התעלף. לא אכל אצלי למשך תקופה ארוכה. [אבל לא ידעתי שהוא שונא אטריות]. מאז אני לא מכין. חג שמח ותודה לך :-)
אצלי מאוד אוהבים. חבל