מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עלי מנגולד ממולאים

בשנה שעברה עשינו טיול למושב עין העמק והחברים קטפו לנו מהגינה שלהם עלי מנגולד. מיד ראיתי סיר ממולאים.

סרטון קצר על תהליך ההכנה: 

מצרכים:

  1. עלי מנגולד שטופים ובלי החלק הקשה, רק החלק הירוק, כל עלה לחצות לחצי
  2. 2 כוסות אורז עגול שטוף
  3. 2 עגבניות בינוניות קצוצות
  4. 1 גמבה קצוצה 
  5. 2 בצלים קצוצים אם יש בצל ירוק, אפשר להוסיף גם 
  6. 2 בצלים בינוניים פרוסים
  7. לפי הטעם: מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור
  8. 1/4 כוס שמן אפשר רגיל, אפשר שמן זית

הכנה:

  1. לערבב בקערה את כל חומרי המילוי, 2-7
  2. למלא את העלים הירוקים, להניח בסיר
  3. להניח בין העלים את הבצל הפרוס, 7, לא חובה, אפשר לוותר
  4. לסיים בעלי מנגולד
  5. באותה קערה, להוסיף מים, מעט מלח, מיץ לימון למי שאוהב מעט שמן, לערבב ולשפוך בסיר עד החצי
  6. להרתיח שתיים שלוש דקות ולאחר מכן להנמיך האש ולבשל בערך 45 דקות עד שעה

תגובה אחת

  1. תודה. ברוטב יש גם רסק עגבניות? (לא כתוב)

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: