בשנה שעברה עשינו טיול למושב עין העמק והחברים קטפו לנו מהגינה שלהם עלי מנגולד. מיד ראיתי סיר ממולאים.
סרטון קצר על תהליך ההכנה:
מצרכים:
- עלי מנגולד שטופים ובלי החלק הקשה, רק החלק הירוק, כל עלה לחצות לחצי
- 2 כוסות אורז עגול שטוף
- 2 עגבניות בינוניות קצוצות
- 1 גמבה קצוצה
- 2 בצלים קצוצים אם יש בצל ירוק, אפשר להוסיף גם
- 2 בצלים בינוניים פרוסים
- לפי הטעם: מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן אפשר רגיל, אפשר שמן זית
הכנה:
- לערבב בקערה את כל חומרי המילוי, 2-7
- למלא את העלים הירוקים, להניח בסיר
- להניח בין העלים את הבצל הפרוס, 7, לא חובה, אפשר לוותר
- לסיים בעלי מנגולד
- באותה קערה, להוסיף מים, מעט מלח, מיץ לימון למי שאוהב מעט שמן, לערבב ולשפוך בסיר עד החצי
- להרתיח שתיים שלוש דקות ולאחר מכן להנמיך האש ולבשל בערך 45 דקות עד שעה
תגובה אחת
תודה. ברוטב יש גם רסק עגבניות? (לא כתוב)