היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

בצלים ממולאים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בבית שאני גדלתי, הממולאים היו אוכל שגרתי, אמא שלי שתחיה הכינה ממולאים מכל ירק כמעט וגם אני מכינה די הרבה, לפעמים אני נוסעת אליה וביחד אנחנו מכינות סיר יפרך, זאת אומרת, אני מכינה את המצרכים והיא מגלגלת. בכורדית אנחנו קוראים לאוכל הזה יפרך. הפעם בחרתי למלא בצלים ממולאים. 

כמה דברים לפני:

  • הרבה מלל נכון, אבל שווה, כי כל פעם שתכינו, יהיה יותר קל
  • להכין סביבת עבודה נקייה ולהתעסק רק עם זה
  • להכין סיר שלאחר מכן נעביר לתנור אל על פלטה אם מכינים לשבת
  • לבחור בצלים גדולים כדי שנוכל להוציא כמה שיותר דפים למילוי
  • לחרוץ את הבצלים לאורך עד לליבה להכניס לסיר מלא במים ולהרתיח בערך 45 דקות
  • אפשר להכניס למיקרוגל, בערך 10-15 דקות, אנחנו רוצים בצל רך שהעלים שלו מתפרקים
  • לקרר את הבצלים לפני שאנחנו מפרידים את העלים
  • להפריד בזהירות, העלים הגדולים החיצוניים למילוי והחלקים הפנימיים הקטנים נפזר בסיר
  • להניח במגש או על קרש חיתוך 

וסרטון הכנה שיעזור לכם לטפל בבצלים:

מצרכים:

  1. 9 בצלים בגודל בינוני
  2. 2 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן
  3. 2 עגבניות קצוצות
  4. פטרוזיליה וכוזברה קצוצים, חצי מכל חבילה
  5. 2בצלים ושני שיני שום קצוצים
  6. לימון אחד שלם קצוץ (להוציא חרצנים)
  7. 1/2 כוס שמן – כוס חד פעמית שתיה חמה
  8. תבלינים: מעט מכל דבר: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, גריל עוף
  9. לערבב הכל ביחד בקערה, להניח בצד
  10. שזיפים מגולענים – אני השתמשתי בקופסא והמים שהשריתי אותם, שימשו לאחר מכן לרוטב

לרוטב:

  1. מי שזיפים מהקופסה של השזיפים
  2. מעט רכז רימונים ומעט רוטב סויה
  3. מיץ מלימון טרי, מלח – לבדוק טעמים
  4. לערבב הכל ביחד, להניח בצד

לתחתית הסיר: פרוסות תפוחי אדמה או פרוסות של עגבניות, מלח ותרסיס שמן

הכנה:

  1. בסיר שהכנו, נרסס מעט שמן, נפזר מעט מלח ומעל זה את פרוסות התפוחי אדמה/עגבניות
  2. לקחת עלה של בצל, למלא, לגלגל להניח מעל התפוחי אדמה
  3. להכין את כל הבצלים ולסדר בסיר כשהם צפופים כדי שלא יתפרקו בבישול
  4. לפזר ביניהם את השזיפים ואת החלקים הקטנים של הבצלים
  5. לשפוך את הרוטב מעל שיכסה את הבצלים ולהביא לרתיחה של 10 דקות
  6. להנמיך את האש ולבשל בערך שעה עד שהמים מתאדים והאורז מוכן
  7. אם אני מכינה את הסיר לשבת, אז מבשלת מראש ובשבת בבוקר שמה על הפלטה או בתנור על חום נמוך

אחרי התנור, פשוט להפוך על מגש

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

5 תגובות

  1. נראה מדהים!! ההסבר מפורט מאוד ועושה חשק לקחת ביס בסוף הסרטון

  2. תודה להסבר המפורט אין על העוגות והתבשילים שלך ❤

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: