כמה הערות לפני הכנה:
- את המילוי עדיף להכין מראש וגם להקפיא, מקל מאוד
- ההכנה דורשת עבודה, אבל שווה כל ביס. מסיבה זו אני תמיד מכינה כמויות ומקפיאה
- מהכמות הזו יוצאות בין 55 ל-60 קובה, אפשר להקטין כמויות
- אפשר להכין את הקובה גם ללא מילוי הבשר
- אפשר להכין אותם עגולים, אליפסים, גדולים, קטנים
- לחמין, מבשלים לפי ההוראות, בערב שבת מניחים את הסיר על הפלטה מעל רשת או בתנור כל הלילה בחום נמוך
- היום אפשר להשיג אורז טחון, כך שחוסך את השריית האורז והריסוק כמו שכתבתי
מצרכים למילוי הבשר – ממליצה להכין מראש ולהקפיא:
- 1 קילו בשר טחון
- 2-3 בצלים גדולים קצוצים
- 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור + 1 כף פפריקה מתוקה + 1 כף אבקת קארי – לערבב ביחד
- למי שאוהב חריף: 1 כפית אבקת פלפל צ'ילי גרוס חריף או פפריקה חריפה
הכנת המילוי:
- לטגן את הבצל במחבת רחבה עד להזהבה
- להוסיף את הבשר הטחון והתבלינים, לערבב ולהמשיך לבשל את התערובת בערך חצי שעה, עד שהתערובת כמעט מוכנה.
- להסיר מהאש ולקרר. בשלב זה אפשר להקפיא את המילוי
מצרכים למעטפת הקובה:
- 1 קילו אורז פרסי או יסמין (מומלץ יסמין) – או קילו אורז טחון, יש להשיג בסופרים
- 1/2 קילו בשר בקר טחון
- 1 קילו חזה עוף טחון
- 4 כפות גדושות פפריקה מתוקה + 1 כף מלח
- 1 כוס מים רק למקרה הצורך
הכנת המעטפת:
- לשטוף את האורז ולהשרות במים לפחות שלוש שעות. לסנן את הנוזלים היטב
- לרסק את האורז עם כפות הידיים, אם משתמשים באורז טחון, מדלגים על שלבים 1 ו-2.
- לשים את האורז המרוסק בתוך קערה מתאימה ולהוסיף אליו את שני סוגי הבשרים, פפריקה ומלח.
- ללוש היטב את כל התערובת במשך 10 דקות אם העיסה קשה, תוסיפו מים אבל ממש מעט, לעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות
- העיסה צריכה להיות רכה ונוחה לעבודה (לא דביקה)
- אני משתמשת במיקסר ללישת המעטפת, מכניסה הכל למיקסר ולשה בערך 7-8 לדקות
- לתת לעיסה לנוח חצי שעה
- לקחת מעט מהעיסה, לפתוח, למלא ולסגור לצורה עגולה או אליפסה, להניח במגש. זה השלב שאפשר להקפיא
מצרכים למרק והבישול:
- 1 חבילה של עלי מנגולד שטופים וחתוכים לקוביות בפסח אני מוסיפה סלרי וגזר חתוכים לקוביות
- 4-5 כפות גדושות רסק עגבניות + 1 כף סוכר + מלח לפי הטעם
- חומוס (אפשר מקופסא ואפשר לוותר על החומוס) אמא שלי ז"ל היתה מוסיפה מעט אורז
- למלא סיר גדול במים עד חצי מגובה הסיר, להוסיף רסק מלח וסוכר, לערבב ולהרתיח.
- להוסיף את כדורי הקובה, בין 5-10 כדורים בכל פעם. כשהכדורים צפים מוסיפים עוד, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל
- לאחר חצי שעה, להוסיף את עלי המנגולד להמשיך ולבשל את המרק עוד רבע שעה להנמיך את האש ולבשל למשך שעה בערך.
- לקבלת טעם חמצמץ מומלץ לסחוט מעט מיץ לימון לתוך המרק.
- לחמין, בערב שבת מניחים את הסיר על הפלטה או בתנור כל הלילה
המילוי של הקובה
4 תגובות
מעניין אצלנו מכינים שיפטה מג׳ריג
מה זה אצלנו?
מה עושים אלה שלא אוכלים בשר ורוצים מאוד ליהנות ממתכוניך???
יש לי מלא מתכונים ללא בשר בבלוג..