מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קובה שיפטה גם לפסח – לאוכלי קטניות

כמה הערות לפני הכנה:
  1. את המילוי עדיף להכין מראש וגם להקפיא, מקל מאוד
  2. ההכנה דורשת עבודה, אבל שווה כל ביס. מסיבה זו אני תמיד מכינה כמויות ומקפיאה
  3. מהכמות הזו יוצאות בין 55 ל-60 קובה, אפשר להקטין כמויות
  4. אפשר להכין את הקובה גם ללא מילוי הבשר
  5. אפשר להכין אותם עגולים, אליפסים, גדולים, קטנים
  6. לחמין, מבשלים לפי ההוראות, בערב שבת מניחים את הסיר על הפלטה מעל רשת או בתנור כל הלילה בחום נמוך
  7. היום אפשר להשיג אורז טחון, כך שחוסך את השריית האורז והריסוק כמו שכתבתי

מצרכים למילוי הבשר – ממליצה להכין מראש ולהקפיא:

  1. 1 קילו בשר טחון
  2. 2-3 בצלים גדולים קצוצים 
  3. 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור + 1 כף פפריקה מתוקה + 1 כף אבקת קארי – לערבב ביחד 
  4. למי שאוהב חריף: 1 כפית אבקת פלפל צ'ילי גרוס חריף או פפריקה חריפה

הכנת המילוי:

  1. לטגן את הבצל במחבת רחבה עד להזהבה
  2. להוסיף את הבשר הטחון והתבלינים, לערבב ולהמשיך לבשל את התערובת בערך חצי שעה, עד שהתערובת כמעט מוכנה.
  3. להסיר מהאש ולקרר. בשלב זה אפשר להקפיא את המילוי

מצרכים למעטפת הקובה:

  1. 1 קילו אורז פרסי או יסמין (מומלץ יסמין) – או קילו אורז טחון, יש להשיג בסופרים 
  2. 1/2 קילו בשר בקר טחון 
  3. 1 קילו חזה עוף טחון 
  4. 4 כפות גדושות פפריקה מתוקה + 1 כף מלח 
  5. 1 כוס מים רק למקרה הצורך

הכנת המעטפת:

  1. לשטוף את האורז ולהשרות במים לפחות שלוש שעות. לסנן את הנוזלים היטב 
  2. לרסק את האורז עם כפות הידיים, אם משתמשים באורז טחון, מדלגים על שלבים 1 ו-2. 
  3. לשים את האורז המרוסק בתוך קערה מתאימה ולהוסיף אליו את שני סוגי הבשרים, פפריקה ומלח. 
  4. ללוש היטב את כל התערובת במשך 10 דקות אם העיסה קשה, תוסיפו מים אבל ממש מעט, לעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות 
  5. העיסה צריכה להיות רכה ונוחה לעבודה (לא דביקה) 
  6. אני משתמשת במיקסר ללישת המעטפת, מכניסה הכל למיקסר ולשה בערך 7-8 לדקות
  7. לתת לעיסה לנוח חצי שעה 
  8. לקחת מעט מהעיסה, לפתוח, למלא ולסגור לצורה עגולה או אליפסה, להניח במגש. זה השלב שאפשר להקפיא

מצרכים למרק והבישול:

  1. 1 חבילה של עלי מנגולד שטופים וחתוכים לקוביות בפסח אני מוסיפה סלרי וגזר חתוכים לקוביות
  2. 4-5 כפות גדושות רסק עגבניות + 1 כף סוכר + מלח לפי הטעם
  3. חומוס (אפשר מקופסא ואפשר לוותר על החומוס) אמא שלי ז"ל היתה מוסיפה מעט אורז
  4. למלא סיר גדול במים עד חצי מגובה הסיר, להוסיף רסק מלח וסוכר, לערבב ולהרתיח.
  5. להוסיף את כדורי הקובה, בין 5-10 כדורים בכל פעם. כשהכדורים צפים מוסיפים עוד, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל
  6. לאחר חצי שעה, להוסיף את עלי המנגולד להמשיך ולבשל את המרק עוד רבע שעה להנמיך את האש ולבשל למשך שעה בערך.
  7. לקבלת טעם חמצמץ מומלץ לסחוט מעט מיץ לימון לתוך המרק.
  8. לחמין, בערב שבת מניחים את הסיר על הפלטה או בתנור כל הלילה
המילוי של הקובה 
 העיסה לאחר הלישה 

 

 

4 תגובות

  1. מעניין אצלנו מכינים שיפטה מג׳ריג

  2. מה עושים אלה שלא אוכלים בשר ורוצים מאוד ליהנות ממתכוניך???

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: