מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קובה במיה

ביקשתם מתכון לקובה במיה.
כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה – חובה. פעם זה קובה אדום, פעם קובה חמוסתה (מלשון חמוץ) פעם קובה דלעת ופעם קובה במיה. לפעמים אני מכינה שני סוגים.
בכורדית אנחנו קוראים לקובה – כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להיבהל, אם הפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל. 

תחילה נכין את המילוי, אני ממליצה להכין מראש, אני מכינה מראש ומקפיאה:
מצרכים והכנה של המילוי:

  1. 1 קילו בשר טחון – לבקש מהקצב אם יש טחון עבה עדיף. 
  2. אני קונה בשר מס' 2 מבקשת מהקצב לחתוך לקוביות
  3. 5-6 עלי סלרי שטופים וקצוצים דק 
  4. 2 בצלים קצוצים 
  5. 6 שיני שום 
  6. 1 כפית מלח, 1 כפית בהרט, אפשר להוסיף מעט צ'ילי חריף למי שאוהב הכנת המילוי:
  7. לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולטגן בערך חצי שעה, לערבב ולהמשיך לטגן עד שהבשר יהיה עשוי ומוכן לאכילה, לכבות את האש, להוסיף את השום והסלרי, לערבב היטב ולקרר.

מצרכים למעטפת של הקובה

  1. 1/4 קילו ג`ריש – בורגול שטחון דק, אפשר למצוא בכל סופר 
  2. 1/2 קילו סולת, להעביר דרך במסננת 
  3. 1 כף מלח  

הכנת המעטפת:

  1. להכניס לקערה מתאימה את הג`ריש, לשטוף היטב ולהשרות חצי שעה לערך, לאחר חצי שעה, לסנן מהמים, להחזיר לקערה, להוסיף את הסולת והמלח ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק רך שיהיה נוח לעבוד אתו. הוא צריך להיות על גבול הרך/קשה, לא ללוש יותר מידי, אם צריך, להוסיף מעט מים תוך כדי לישה, להקפיד כל הזמן לעבוד עם ידיים רטובות. 
  2. לקחת מעט מהבצק, לעשות גומה, למלא ולסגור לקובה, אפשר עגולים, אפשר שטוחים, להניח במגש שמונח עליו ניילון או נייר אפייה, לסדר אותם במרווחים, שלא יהיו דבוקים אחד לשני. 
  3. בשלב הזה אני גם מקפיאה. 

מצרכים למרק:

  1. 2 בצלים קצוצים 
  2. 1/2 חבילה פטרוזיליה ו-1/2 חבילה כוסברה 
  3. 1 חבילה במיה קפואה, או למי שמעדיף במיה טריה 
  4. 1 חבילה עלי מנגולד שטופים היטב וחתוכים לחתיכות גסות 
  5. 2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות
  6. אפשר 2 עגבניות קצוצות
  7. מיץ משני לימונים 
  8. 6 שיני שום שלמים 
  9. 1 כף שטוחה מלח, 2 כפות גדושות מרק עוף 

הכנת המרק והבישול:

  1. לטגן בצל במעט שמן, לערבב, להוסיף עגבניות, פטרוזיליה וכוסברה ולערבב 
  2. למלא את הסיר מים עד גובה 3/4 ולהביא לרתיחה, כשרותח, להוסיף את עלי המנגולד ולבשל כ-10 דקות 
  3. להוסיף את התבלינים ולערבב 
  4. להוסיף את הקובה, כל פעם קצת, בין 5 ל-10 תלוי בגודל הסיר, שלא ידבקו אחד לשני, ברתיחה הבאה, להוסיף עוד קובה, עד שתסיימו את הכמות שאתם רוצים להכין. לא לערבב בכף, הערבוב ייעשה על ידי נענוע הסיר. 
  5. לאחר שהוספנו את הקובה, נוסיף את הבמייה 
  6. לבשל בערך חצי שעה על אש בינונית 
  7. להגיש חם

2 תגובות

  1. נהנית כל שבוע מחדש מהאוכל הזה שאינו מוכר לי כל כך. שבת שלום לך חרוצה שכמוך

  2. בוקר טוב, לא מוצאת את המתכונים: יפרך וקובה חמוסטה. איפה אוכל למצוא? תודה שרי

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: