מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

לחמניות שום ועשבי תיבול רכות ומטריפות

כמה קטנות:

  • המתכון כאן לקילו, אפשר להגדיל/להקטין כמויות בהתאם 
  • מקילו יוצאות 17 לחמניות שמיניה או 17 לחמניות עגולות
  • אפשר להכין מקמח לבן רגיל, קמח כוסמין. הלחמניות האלה מקמח שמרים רב תכליתי
  • הלחמניות נשארות טריות גם לאחר כמה ימים כשהן עטופות בניילון
  • סרטון קצר:

מצרכים ללחמניות:

  1. 1 קילו קמח 
  2. 2 כפות שמרים + 1 כפות משפר אפיה (לא חובה אני מוסיפה)
  3. 1/2 כוס סוכר
  4. 1/2 כוס שמן קנולה, אפשר שמן זית
  5. 1 כף מלח
  6. 2 כוסות מים ועוד חצי כוס לשמור בצד, אם נצטרך
לציפוי:
  1. 1/2 כוס שמן זית 
  2. 4 שיני שום כתוש – אני השתמשתי בקוביות שום כתוש מוכן
  3. רבע חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
  4. רבע חבילה שמיר קצוץ דק – לא חייב מי שלא אוהב
  5. 1/2 כף מלח עבה
  6. 3 תיבוליות בזיליקום – לא חובה אם אין

הכנה:

  1. בקערת המיקסר להכניס מים סוכר שמרים וקמח, ללוש 4-5 דקות, להוסיף את השמן והמלח, ללוש עד לקבלת בצק רך.
  2. אם הבצק לא רך, להוסיף מים כל פעם מעט, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.
  3. בידיים משומנות להוציא את הבצק למשטח, לאסוף אותו ולהחזיר לקערה, לכסות להתפיח 50 דקות.
  4. לאחר 50 דקות, להוציא למשטח עבודה, לקרוץ צורות של לחמניות/חלות, להניח בתבנית לכסות ולהתפיח שעה וחצי.
  5. לאחר שעה וחצי, לחמם תנור ל-190 מעלות, למרוח מעט את הלחמניות בציפוי שהכנו אפשר לפזר שומשום
  6. לאפות בערך עשרים דקות, אולי פחות, תלוי בסוג התנור, להשגיח שלא ישרפו. 
  7. להוציא מהתנור, למרוח עוד קצת מהציפוי.
  8. לכסות את התבנית בניילון נצמד כדי לשמור על הרכות של הלחמניות.
עוד מתכונים של לחמניות:

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים