כמה קטנות:
- המתכון כאן לקילו, אפשר להגדיל/להקטין כמויות בהתאם
- מקילו יוצאות 17 לחמניות שמיניה או 17 לחמניות עגולות
- אפשר להכין מקמח לבן רגיל, קמח כוסמין. הלחמניות האלה מקמח שמרים רב תכליתי
- הלחמניות נשארות טריות גם לאחר כמה ימים כשהן עטופות בניילון
- סרטון קצר:
מצרכים ללחמניות:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים + 1 כפות משפר אפיה (לא חובה אני מוסיפה)
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן קנולה, אפשר שמן זית
- 1 כף מלח
- 2 כוסות מים ועוד חצי כוס לשמור בצד, אם נצטרך
- 1/2 כוס שמן זית
- 4 שיני שום כתוש – אני השתמשתי בקוביות שום כתוש מוכן
- רבע חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
- רבע חבילה שמיר קצוץ דק – לא חייב מי שלא אוהב
- 1/2 כף מלח עבה
- 3 תיבוליות בזיליקום – לא חובה אם אין
הכנה:
- בקערת המיקסר להכניס מים סוכר שמרים וקמח, ללוש 4-5 דקות, להוסיף את השמן והמלח, ללוש עד לקבלת בצק רך.
- אם הבצק לא רך, להוסיף מים כל פעם מעט, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.
- בידיים משומנות להוציא את הבצק למשטח, לאסוף אותו ולהחזיר לקערה, לכסות להתפיח 50 דקות.
- לאחר 50 דקות, להוציא למשטח עבודה, לקרוץ צורות של לחמניות/חלות, להניח בתבנית לכסות ולהתפיח שעה וחצי.
- לאחר שעה וחצי, לחמם תנור ל-190 מעלות, למרוח מעט את הלחמניות בציפוי שהכנו אפשר לפזר שומשום
- לאפות בערך עשרים דקות, אולי פחות, תלוי בסוג התנור, להשגיח שלא ישרפו.
- להוציא מהתנור, למרוח עוד קצת מהציפוי.
- לכסות את התבנית בניילון נצמד כדי לשמור על הרכות של הלחמניות.











