את האורז הכורדי החמוץ, כל כורדי מכיר, אנחנו קוראים לו רִיזָה חָ'מוּסָה, אני בטוחה שמי שמכיר את את האורז הזה וטעם ממנו, רירי הטעם שלו
עולים עכשו. אני גדלתי על האורז הזה והטעם תמיד מזכיר לי את הבית והילדות. מי שלא מכיר ולא טעם, מומלץ לנסות. אין צורך להוסיף לו כלום,
להכין ולהגיש.
עולים עכשו. אני גדלתי על האורז הזה והטעם תמיד מזכיר לי את הבית והילדות. מי שלא מכיר ולא טעם, מומלץ לנסות. אין צורך להוסיף לו כלום,
להכין ולהגיש.
מצרכים:
- 1.5 כוסות אורז לבן, שטוף ומסונן
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 חבילה עלי סלרי שטופים וקצוצים
- 1/2 חבילה עלי מנגולד שטופים וקצוצים
- 1 כף מלח
- 5 שיני שום קצוצות
- 3 כוסות מים רותחים
- מיץ מלימון אחד גדול
הוראות הכנה:
- לחמם בסיר מתאים שמן, להוסיף בצל, להשחים מעט, להוסיף סלרי ושום, לערבב ולבשל בערך רבע שעה. הסלרי צריך להיות
כמעט מבושל, אפשר לטעום - להוסיף את עלי המנגולד, לערבב להוסיף את האורז והמלח
- לערבב, להוסיף מים ומיץ לימון, להביא לרתיחה של שתיים שלוש דקות
- להנמיך את האש, לערבב, לכסות בנייר אפיה לח ומעליו את מכסה הסיר, להמשיך לבשל עם סיר מכוסה בערך עשרים דקות
- לטעום, אם האורז מבושל, לכבות, אם לא לבשל עוד כמה דקות.
- לערבב בעדינות עם מזלג ולהגיש.
4 תגובות
הכנתי ויצא מדהים. המון תודות על המתכון הקל והברור
תודה רבה… אני שמחה מאוד…
קל להכנה, מעלף בטעם. הכנתי 3 פעמים בפחות משבועיים. תודה רבה
תודה רבה, אכן טעים.