מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

אורז חמוץ – בכורדית: רִיזָה חָ'מוּסָה

את האורז הכורדי החמוץ, כל כורדי מכיר, אנחנו קוראים לו רִיזָה חָ'מוּסָה, אני בטוחה שמי שמכיר את את האורז הזה וטעם ממנו, רירי הטעם שלו
עולים עכשו. אני גדלתי על האורז הזה והטעם תמיד מזכיר לי את הבית והילדות. מי שלא מכיר ולא טעם, מומלץ לנסות. אין צורך להוסיף לו כלום,
להכין ולהגיש. 
מצרכים:
  • 1.5 כוסות אורז לבן, שטוף ומסונן
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 חבילה עלי סלרי שטופים וקצוצים
  • 1/2 חבילה עלי מנגולד שטופים וקצוצים
  • 1 כף מלח
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 3 כוסות מים רותחים
  • מיץ מלימון אחד גדול
הוראות הכנה:
  1. לחמם בסיר מתאים שמן, להוסיף בצל, להשחים מעט, להוסיף סלרי ושום, לערבב ולבשל בערך רבע שעה. הסלרי צריך להיות
    כמעט מבושל, אפשר לטעום
  2. להוסיף את עלי המנגולד, לערבב להוסיף את האורז והמלח
  3. לערבב, להוסיף מים ומיץ לימון, להביא לרתיחה של שתיים שלוש דקות
  4. להנמיך את האש, לערבב, לכסות בנייר אפיה לח ומעליו את מכסה הסיר, להמשיך לבשל עם סיר מכוסה בערך עשרים דקות
  5. לטעום, אם האורז מבושל, לכבות, אם לא לבשל עוד כמה דקות.
  6. לערבב בעדינות עם מזלג ולהגיש.

ע

 

 

4 תגובות

    1. קל להכנה, מעלף בטעם. הכנתי 3 פעמים בפחות משבועיים. תודה רבה

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

קובה חמו

קובה צהובה שקרויה קובה חמו, על שם האחים יצחק וחמו דוגה שכנראה מהקסטל, הקובות גדולות במיוחד, מתבשלות במרק צהוב עם חומוס, לומר את האמת, הרבה

להמשך קריאה »
להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים