את האורז הכורדי החמוץ, כל כורדי מכיר, אנחנו קוראים לו רִיזָה חָ'מוּסָה, אני בטוחה שמי שמכיר את את האורז הזה וטעם ממנו, רירי הטעם שלו
עולים עכשו. אני גדלתי על האורז הזה והטעם תמיד מזכיר לי את הבית והילדות. מי שלא מכיר ולא טעם, מומלץ לנסות. אין צורך להוסיף לו כלום,
להכין ולהגיש. אפשר להוסיף נואה לאורז.
עולים עכשו. אני גדלתי על האורז הזה והטעם תמיד מזכיר לי את הבית והילדות. מי שלא מכיר ולא טעם, מומלץ לנסות. אין צורך להוסיף לו כלום,
להכין ולהגיש. אפשר להוסיף נואה לאורז.
- 1.5 כוסות אורז לבן, שטוף ומסונן
- 1 בצל גדול קצוץ
- 5 כפות שמן
- 1/2 חבילה סלרי עלים שטוף וקצוץ
- 1/2 חבילה עלי מנגולד שטופים וקצוצים
- 1 כף מלח
- 5 שיני שום קצוצות
- 2 כוסות מים רותחים
- מיץ מלימון אחד גדול
הוראות הכנה:
- לחמם בסיר מתאים את השמן, להוסיף בצל, להשחים מעט, להוסיף סלרי ושום, לערבב ולבשל בערך רבע עד עשרים דקות. הסלרי צריך להיות
כמעט מבושל, אפשר לטעום - להוסיף את עלי המנגולד, לערבב ומיד להוסיף את האורז והמלח
- לערבב, להוסיף את המים ומיץ הלימון, להביא לרתיחה של שתיים שלוש דקות
- להנמיך את האש, לערבב, להמשיך לבשל עם סיר מכוסה במגבת לחה ובמכסה בערך רבע שעה.
- לטעום, אם האורז מבושל, לכבות, אם לא לבשל עוד כמה דקות.
- זהו מוכן, להגיש ולהתענג על הטעם
Post Views:
2,970
2 תגובות
הכנתי ויצא מדהים. המון תודות על המתכון הקל והברור
תודה רבה… אני שמחה מאוד…