היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

אורז חמוץ – רִיזָה חָ'מוּסָה בכורדית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
את האורז הכורדי החמוץ, כל כורדי מכיר, אנחנו קוראים לו רִיזָה חָ'מוּסָה, אני בטוחה שמי שמכיר את את האורז הזה וטעם ממנו, רירי הטעם שלו
עולים עכשו. אני גדלתי על האורז הזה והטעם תמיד מזכיר לי את הבית והילדות. מי שלא מכיר ולא טעם, מומלץ לנסות. אין צורך להוסיף לו כלום,
להכין ולהגיש. אפשר להוסיף נואה לאורז.
מצרכים: 
  • 1.5 כוסות אורז לבן, שטוף ומסונן
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 5 כפות שמן
  • 1/2 חבילה סלרי עלים שטוף וקצוץ
  • 1/2 חבילה עלי מנגולד שטופים וקצוצים
  • 1 כף מלח
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • מיץ מלימון אחד גדול
הוראות הכנה:
  1. לחמם בסיר מתאים את השמן, להוסיף בצל, להשחים מעט, להוסיף סלרי ושום, לערבב ולבשל בערך רבע עד עשרים דקות. הסלרי צריך להיות
    כמעט מבושל, אפשר לטעום
  2. להוסיף את עלי המנגולד, לערבב ומיד להוסיף את האורז והמלח
  3. לערבב, להוסיף את המים ומיץ הלימון, להביא לרתיחה של שתיים שלוש דקות
  4. להנמיך את האש, לערבב, להמשיך לבשל עם סיר מכוסה במגבת לחה ובמכסה בערך רבע שעה. 
  5. לטעום, אם האורז מבושל, לכבות, אם לא לבשל עוד כמה דקות.
  6. זהו מוכן, להגיש ולהתענג על הטעם 

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

2 תגובות

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: