סיר צבעוני של פלפלים ממולאים, תמיד נותן הרגשה של אוכל ביתי מנחם, ההכנה דורשת מעט עבודה, אבל זה שווה.
סרטון קצר על תהליך ההכנה
- אפשר להוסיף לתערובת בשר טחון, אבל אני מעדיפה להכין ללא בשר
- יש לי מתכון נוסף כאן, במתכון הזה אני מטגנת את תערובת המילוי למעט האורז
- אפשר בסיום הבישול להכניס לתנור לאיזה חצי שעה לקבל שכבה שחומה
- לסדר בסיר בשכבה אחת וצפופה כדי שהפלפלים לא יאבדו את הצורה שלהם
מצרכים:
- פלפלים לפי מספר הסועדים, אני הכנתי 8 פלפלים
- 2 כוסות אורז עדיף אורז עגול שטוף ומסונן – אם אין אפשר להשתמש בכל אורז אחר
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק + 5 שיני שום קצוץ
- 2 עגבניות קצוצות דק
- 1/4 חבילה פטרוזיליה 1/4 חבילה כוסברה ו- 1/4 חבילה שמיר קצוצים דק
- 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
- 1/4 כוס שמן
- 2 קופסאות עגבניות קצוצות דק
הכנה:
- ראו בסרטון איך להוציא את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף היטב, להניח בצד
- להכניס לקערה: אורז, בצל, שום, שמן, עגבניות, כוסברה פטרוזיליה ותבלינים ולערבב היטב
- להניח את הפלפלים בסיר ולמלא בעזרת כפית
- לשפוך מעל את העגבניות הקצוצות, להביא לרתיחה של עשר דקות, להנמיך את האש ולבשל בערך שעה
- אחרי שעה, לבדוק אם האורז מבושל. לכבות את האש.