מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

פלפלים ממולאים ושיטה לריקון ומילוי

סיר צבעוני של פלפלים ממולאים, תמיד נותן הרגשה של אוכל ביתי מנחם, ההכנה דורשת מעט עבודה, אבל זה שווה.

סרטון קצר על תהליך ההכנה

  •  אפשר להוסיף לתערובת בשר טחון, אבל אני מעדיפה להכין ללא בשר
  • יש לי מתכון נוסף כאן, במתכון הזה אני מטגנת את תערובת המילוי למעט האורז
  • אפשר בסיום הבישול להכניס לתנור לאיזה חצי שעה לקבל שכבה שחומה
  • לסדר בסיר בשכבה אחת וצפופה כדי שהפלפלים לא יאבדו את הצורה שלהם 
מצרכים:
  1. פלפלים לפי מספר הסועדים, אני הכנתי 8 פלפלים
  2. 2 כוסות אורז עדיף אורז עגול שטוף ומסונן – אם אין אפשר להשתמש בכל אורז אחר
  3. 2 בצלים גדולים קצוצים דק + 5 שיני שום קצוץ
  4. 2 עגבניות קצוצות דק
  5. 1/4 חבילה פטרוזיליה 1/4 חבילה כוסברה ו- 1/4 חבילה שמיר קצוצים דק
  6. 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  7. 1/4 כוס שמן
  8. 2 קופסאות עגבניות קצוצות דק

הכנה:

  1. ראו בסרטון איך להוציא את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף היטב, להניח בצד
  2. להכניס לקערה: אורז, בצל, שום, שמן, עגבניות, כוסברה פטרוזיליה ותבלינים ולערבב היטב
  3. להניח את הפלפלים בסיר ולמלא בעזרת כפית 
  4. לשפוך מעל את העגבניות הקצוצות, להביא לרתיחה של עשר דקות, להנמיך את האש ולבשל בערך שעה
  5. אחרי שעה, לבדוק אם האורז מבושל. לכבות את האש.

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים