מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

גורגור – תבשיל כורדי

זוכרים את הגורגור של אמא שלי? אז אחרי הרבה בקשות אני מעלה כאן מתכון לגורגור  שאותו הכנתי עם אמא שלי. כתבתי שזה מחיטה, אבל זה לא, זה מבורגול עבה, את הבורגול קונים בכל סופר, יש בורגול עבה ובורגול דק, למתכון הזה, צריך בורגול עבה.

כמה קטנות:

  • גורגור זה אוכל כורדי אין בית כורדי שלא מכיר את זה, אצלנו זה היה אוכל קבוע בבית וגם היום אמא שלי מכינה כל הזמן
  • את הגורגור מבשלים ממש כמו אורז מבחינת כמויות הבורגול והמים: על כוס בורגול, כוס וחצי מים.
  • התבשיל מתאים  מאד לצמחונים.
  • יש כאלה שאוכלים את הגורגור עם שמנת חמוצה.
  • אני נותנת כאן כמויות ל-2 כוסות בורגול, אפשר להקטין/להגדיל כמויות.
כל התהליך וההכנה כאן בסרטון באינטסגרם שלי, שמור בסטורי היילייטס Instagram Highlights, שווה לצפות.

מצרכים:

  1. 2 כוסות בורגול
  2. 1/2 קופסא קטנה רסק עגבניות 
  3. 3 כוסות מים
  4. 1 שקית של אבקת מרק עוף עם איטריות, לא חובה, אפשר לוותר ולהסתפק בשתי כפות אבקת מרק בטעם עוף
  5. 1 כפית מלח
  6. 1 בצל קטן קצוץ דק
  7. 5 כפות שמן לטיגון הבצל

הכנה:

  1. בסיר מתאים שמים מים רסק ומלח ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את שקית אבקת המרק או את אבקת המרק בטעם עוף מערבבים.
  3. מוסיפים את הבורגול, מערבבים היטב, לא מנמיכים את האש, מבשלים על אש גבוהה.
  4. בינתיים מטגנים את הבצל הקצוץ, כשמוכן, שופכים מעל הגורגור ומערבבים היטב.
  5. עכשו מנמיכים את האש, בסרטון רואים איך אמא שלי עושה את זה: מנמיכה את האש, שמה על הגז רשת ומעליה ראש של גז ועל זה את הסיר,
  6. מכסים במגבת ומבשלים עוד כמה דקות בודדות עד שזה מוכן.

 

 

 

 

 

 

2 תגובות

    1. מה זה אבקת מרק עם אטריות (אפשר אבקת מרק עוף ואטריות לבשל או לשים לחוד)? תודה

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: