מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

תבשיל פלפלים כתומים ממולאים

אחד התבשילים הכי טעימים, הכי שמרגישים אתם בבית והכי קלים להכנה, זה פלפלים ממולאים. מה שטוב בתבשיל הזה, שאת הפלפלים אפשר להשיג כל השנה בכל הצבעים ובכל הצורות.

כמה קטנות:
  1. את תערובת המילוי, למעט האורז, אני מטגנת מעט
  2. עדיף להשתמש עם אורז עגול, אם אין, אפשר רגיל
  3. אפשר להשתמש בכל סוגי הפלפלים, אפשר לערבב
מצרכים:
  1. 10 פלפלים כתומים, אפשר לערבב צבעים
  2. 2 כוסות אורז שטוף ומסונן – רצוי אורז עגול
  3. 3 בצלים בינוניים קצוצים   5 שיני שום קצוצות
  4. 2 עגבניות קצוצות
  5. רבע חבילה פטרוזיליה ורבע חבילה כוסברה קצוצים
  6. 6 כפות רסק עגבניות
  7. 1 כפית מלח, 1כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון
  8. מיץ לימון משני לימונים 
  9. 1/4 כוס שמן

הכנה:

  1. לחתוך את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף, להניח בצד
  2. בסיר מתאים שלאחר מכן נבשל בו את הפלפלים לשפוך שמן, להוסיף שום, עגבניות, כוסברה ופטרוזיליה, לטגן עוד 2 דקות
  3. להוסיף את הבצלים, לטגן כמה דקות, להוסיף 3 כפות רסק עגבניות ומחצית מכמות התבלינים (את השאר להשאיר לרוטב), לערבב.
  4. לכבות את האש, להוסיף את האורז לערבב ולקרר…
  5. לאחר שהתערובת התקררה, למלא את הפלפלים ולהניח במגש, לעשות 2,3 חורים עם קיסם מסביב לפלפל כדי שהנוזלים יחדרו למילוי
  6. באותו סיר, לטגן את יתרת הבצל, להוסיף את יתרת הרסק, התבלינים והמים לערבב ולבשל מעט
  7. לסדר את הפלפלים בתוך הרוטב, להביא לרתיחה של עשר דקות, להנמיך האש, לבשל בסיר מכוסה בערך שלושת רבעי שעה
  8. בעזרת כף לקחת מהרוטב ולשפוך מעל הפלפלים
  9. לבדוק אם האורז מבושל. לכבות את האש.

 

תגובה אחת

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: