מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קובה סלק (אדום)

 

כמו בכל בית כורדי וכנראה לא רק, כי הקובה בשישי כבר הפך להיות חוצה עדות, בכל שישי חובה קובה, לפעמים אני מכינה שני סוגים, קובה חמוסתה וקובה אדום.

  1. הכנת הקובה מלווה בכמה שלבים, מהסיבה הזו, אני תמיד מכינה את המילוי מראש ומקפיאה
  2. גם את הקובה ניתן להקפיא לאחר ההכנה והמילוי
  3. את הבשר אני קונה שלם, מס' 2 ומכינה לבד, חותכת או טוחנת גס
  4. לקובה אדום צריך סלק שהוא בצבע סגול חזק וכמובן טרי
  5. הכמויות כאן ל- 20 קובה
  6. נכון שיש הרבה מלל, אבל תקחו רק מה שצריך למתכון
מצרכים והכנה של המילוי:
  1. 1 קילו בשר קצוץ או טחון, לבקש מהקצב אם יש טחון עבה עדיף
  2. 5-6 עלי מנגולד שטופים וקצוצים דק + 10 שיני שום קצוץ
  3. 1 כפית מלח, 1 כפית בהרט, אפשר להוסיף מעט צ'ילי חריף למי שאוהב.
  4. הכנת המילוי: לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולטגן בערך חצי שעה, לערבב ולהמשיך לבשל עד שהבשר יהיה עשוי וכמעט מוכן 
  5. יש כאלה שממש צורבים את הבשר וזה יוצא טעים מאוד
  6. לכבות את האש, להוסיף סלרי ושום, לערבב היטב ולקרר.

מצרכים לבצק הקובה

  1. 1/2 קילו סולת = 4 כוסות חד פעמי רגילות שקופות
  2. 1 כוס ג'ריש – קונים בסופר או בכל חנות תבלינים
  3. 2 כפות מלח 
  4. להכניס לקערה מתאימה את הג'ריש לכסות במים ולהשרות כחצי שעה לערך. לסנן ולהחזיר לקערה 
  5. להוסיף מלח ואת הסולת, להתחיל ללוש וכל פעם להוסיף קצת מים אם צריך, ללוש עד לקבלת בצק די גמיש ונוח לעבודה 
  6. לעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות 
  7. אם הבצק מעט קשה, להוסיף ממש מעט מים עד לקבלת המרקם המתאים. אם הבצק רך, להוסיף קצת סולת 
  8. יש כאלה שמוספים שמן, אני לא מוסיפה אבל אפשר להוסיף, עוזר למרקם של הבצק
  9. לאחר הלישה, להניח בצד למנוחה של רבע שעה 
  10. לקחת מעט מהבצק, ליצור גומה, למלא במילוי הבשר ולסגור היטב לצורה עגולה או שטוחה 
  11. להניח על מגש עם ניילון ברווחים ביניהם, בשלב הזה אפשר להקפיא.

מצרכים למרק 

  1. 4 סלקים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות, לחתוך 3 להשאיר אחד שלם לסוף
  2. 1/2 חבילה פטרוזיליה, 1/2 חבילה כוסברה ו-1/2 חבילה עלי מנגולד, קצוצים
  3. 1 כף מלח אני ושתי כפות אבקת מרק עוף 
  4. רבע כוס חומץ 

הבישול:

  1. בסיר מתאים שיכיל את כל הקובה, להכניס את קוביות הסלק, לכסות במים רותחים עד חצי מגובה הסיר להביא לרתיחה של עשר דקות
  2. להנמיך את האש ולבשל את הסלק עוד חצי שעה עם מכסה סגור
  3. להוסיף פטרוזיליה, כוסברה, עלי מנגולד, לבשל עוד חצי שעה על אש בינונית
  4. להוסיף את הקובה, כל פעם בין 8 ל-10 קובה, בשום אופן לא את כל הכמות ביחד 
  5. כשהראשונים צפים, להוסיף את השאר, לערבב בעדינות את הקובה שבתוך הסיר 
  6. את הסלק ששמרנו, לקלף, לגרד במגרדת ולשפוך מעל, להוסיף את החומץ 
  7. לאחר שהכנסנו את כל הקובה לבשל כ-5 דקות על אש גבוהה, להנמיך את האש ולבשל עוד 3/4 שעה.
  8. להגיש חם. 
קצת תמונות על התהליך: 
הכנת הכדורים: לוקחים חתיכה מהבצק ועושים בה גומה

ממלאים 

סוגרים לכדור או לכל צורה אחרת שאוהבים

בשלב הזה – אפשר להקפיא

קוביות הסלק מוכנסות לסיר

 

 

 
 
 
 
 
 

10 תגובות

  1. נראה מעולה ! רק חסרים פרטים ולמי כמוני שלא עשתה מעולם זה ממש קריטי
    כמה מים מוסיפים לתערובת של הסולת והגריש? כמה סלרי וכמה בצל למילוי?

  2. ראווה לעיניים אלופה הלוואי שאני יצליח לעשות ככה

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: