היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

קובה אדום

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כמו בכל בית כורדי וכנראה לא רק, כי הקובה בשישי כבר הפך להיות חוצה עדות. בכל שישי חובה קובה, לפעמים אני מכינה שני סוגים, קובה חמוסתה וקובה אדום. הכנת הקובה מלווה בכמה שלבים, מהסיבה הזו, אני תמיד מכינה את המילוי מראש ומקפיאה. גם את הקובה ניתן להקפיא לאחר ההכנה והמילוי. את הבשר אני קונה שלם, מס' 2 ומכינה לבד,  חותכת או טוחנת גס.

מצרכים והכנה של המילוי:

  1. 1 קילו בשר קצוץ או טחון, לבקש מהקצב אם יש טחון עבה עדיף
  2. 5-6 עלי סלרי שטופים וקצוצים דק 
  3. 1 כפית מלח, 1 כפית בהרט, אפשר להוסיף מעט צ'ילי חריף למי שאוהב הכנת המילוי:
  4. לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולטגן בערך חצי שעה, לערבב ולהמשיך לבשל עד שהבשר יהיה עשוי ומוכן לאכילה,
  5. לכבות את האש, להוסיף סלרי, לערבב היטב ולקרר.

מצרכים לבצק הקובה: 

  • 1/2 קילו סולת = 4 כוסות חד פעמי רגילות שקופות
  • 1 כוס ג'ריש 
  • 2 כפות מלח 
  • להכניס לקערה מתאימה את הג'ריש לכסות במים ולהשרות כחצי שעה לערך. לסנן ולהחזיר לקערה 
  • להוסיף מלח ואת הסולת, להתחיל ללוש וכל פעם להוסיף קצת מים אם צריך, ללוש עד לקבלת בצק די גמיש ונוח לעבודה 
  • כל הזמן לעבוד עם ידיים רטובות 
  • אם הבצק מעט קשה, להוסיף ממש מעט מים עד לקבלת המרקם המתאים. אם הבצק רך, להוסיף קצת סולת 
  • לאחר הלישה, להניח בצד למנוחה של רבע שעה 
  • לקחת מעט מהבצק, ליצור גומה, למלא במילוי הבשר ולסגור היטב לצורה עגולה או שטוחה 
  • להניח על מגש עם ניילון ברווחים ביניהם, בשלב הזה אפשר להקפיא. 

מצרכים למרק 

  • 3 עד 4 סלקים אדומים גדולים חתוכים לקוביות קטנות, לקצוץ 3 להשאיר אחד שלם לסוף
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה, 1/2 חבילה כוסברה ו-1/2חבילה עלי מנגולד, קצוצים
  • 1/2 כפית מלח לימון או מיץ מלימון אחד שלם על מנת לשמור על הצבע האדום 
  • 1 כף מלח אני לפעמים מוסיפה גם שתי כפות אבקת מרק עוף 
  • רבע כוס חומץ – מדגיש את הצבע האדום

הבישול: 

  1. בסיר מתאים שיכיל את כל הקובה, להכניס את הסלק, לכסות במים עד חצי מגובה הסיר להביא לרתיחה.
  2. להנמיך טיפה את האש ולבשל את הסלק בערך חצי שעה בסיר מכוסה 
  3. להוסיף פטרוזיליה הכוסברה, עלי המנגולד, לבשל עוד חצי שעה על אש בינונית
  4. להביא לרתיחה, להוסיף את הקובה, כל פעם בין 8 ל-10 קובה 
  5. כשהראשונים צפים, להוסיף את השאר, לערבב בעדינות את הקובה שבתוך הסיר 
  6. את הסלק ששמרנו, לקלף, לגרד במגרדת ולשפוך מעל, להוסיף את החומץ 
  7. לאחר שהכנסנו את כל הקובה לבשל כ-10 דקות על אש גבוהה, להנמיך את האש ולבשל עוד שעה. 
  8. להגיש חם. 
קצת תמונות על התהליך: 
הכנת הכדורים: לוקחים חתיכה מהבצק ועושים בה גומה

ממלאים במילוי

סוגרים לכדור או לכל צורה אחרת שאוהבים

בשלב הזה – אפשר להקפיא

קוביות הסלק מוכנסות לסיר

 

 

 
 
 
 
 
 
שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

6 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוד בבלוג
Translate »