מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

לחמניות עננים וחלה מקמח מלא

לחמניות עננים מקמח מלא, אתם תתאהבו בלחמניות האלה, לחמניות מדהימות, הכי טעים לאכול אחת כזו אחרי שיוצאות מהתנור, חמות עם חמאה ונס קפה ואני לא מדברת על הריח שמתפשט בכל הבית.

כמה קטנות:

  • אפשר להכין לחמניות קטנות כמו שהכנתי (40 בתבנית של התנור)
  • אפשר לחמניות גדולות יותר, עגולות, מוארכות מה שבא לכם.
  • אפשר להכין מהבצק גם חלות, 16 חלות קטנות, או 2 חלות גדולות קלועות מ-4 רצועות.
  • אפשר להכין את הלחמניות בתבנית עגולה, מרובעת, אני הכנתי בתבנית של התנור
  • אפשר להכין מקמח לבן רגיל, קמח כוסמין, מתכון מקמח כוסמין כאן
  • הלחמניות נשארות טריות גם לאחר יומיים שלושה, אם נשאר מהן…

מצרכים:

  1. 1 קילו קמח מלא + 1 כוס קמח לבן 
  2. 2 כפות שמרים + 2 כפות משפר אפיה
  3. 1/2 כוס סוכר
  4. 1 כף מלח
  5. 1/2 כוס שמן
  6. 2.5 כוסות מים ועוד חצי כוס אם נצטרך
  7. שמן לריסוס ושומשום

הכנה:
  1. בקערת המיקסר להכניס את המים, סוכר, שמרים ומשפר אפייה, לערבב ביחד, להתחיל ללוש להוסיף את הקמח בשתיים שלוש פעמים.
  2. ללוש 4-5 דקות, להוסיף את השמן בזילוף ולאט ולאחר מכן את המלח, עד לקבלת בצק רך 
  3. אם הבצק לא רך, להוסיף מים כל פעם קצת, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה
  4. להוציא את הבצק למשטח מקומח, לאסוף אותו ולהחזיר לקערה משומנת מעט. לכסות להתפיח בערך 50 דקות.
  5. לאחר 50 דקות, להוציא למשטח עבודה, להכין מה שרוצים: לחמניות, חלות.
  6. לרסס את הלחמניות בשמן, לפזר מעל שומשום, לכסות ולהתפיח כשעה וחצי.
  7. לחמם תנור ל-190 מעלות, אם הלחמניות קטנות, לאפות בערך שתיים עשרה דקות עד רבע שעה, להשגיח שלא ישרפו. אם חלות קטנות או רגילות, לאפות בערך 15-20 דקות.
  8. להוציא מהתנור, לכסות את התבנית בניילון נצמד כדי לשמור על הרכות של הלחמניות.

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים