מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חמין חיטה כורדי עם קובה – ח'יִטֶּה

בבית הכורדי שלי ובמסורת שלנו, אוכל טעים שאמי ז"ל היתה מכינה על פתיליות וריח האוכל היה מתפשט בכל הבית. הכי זכור לי בשבת, אחרי שחוזרים מבית הכנסת, אמא שלי מגישה לכל אחד צלחת של ח'יִטֶּה, ואחי היה לוקח חלה, טובל בח'יִטֶּה ואוכל, הטעם והאוירה חסרים לי מאוד.

המתכון הזה של חמין חיטה, ח'יִטֶּה אנחנו קוראים לזה, חמין שאפשר להכין עם קובה או בלי, בכל מקרה, שתי האופציות טעימות מואד.

אם רוצים חמין עם קובה, אני מכניסה קובה רגיל שאני מכינה בשישי.

הח'יִטֶּה שלנו כלל בתוכו, חיטה, גריסים, חומוס ובשר או גרונות הודו.

לפני כן:

  • להכין סיר רחב מתאים לחמין
  • את הביצים להרתיח בסיר נפרד כמה דקות
  • אפשר עם בשר, גרונות הודו, או חלקי עוף ואפשר צמחוני, ללא בשר
  • המתכון הזה עם קובה, אבל כמו שכתבתי אפשר בלי, זה גם טעים
  • את החיטה והגריסים להשרות לפחות שעה,
  • את החומוס להשרות לילה לפני או להשתמש בקפואים או מקופסא, זה בסדר

מצרכים:

  1. בשר מס' 5
  2. 2 בצלים קצוצים
  3. 2 כוסות חיטה
  4. 2 כוסות גריסים
  5. 1 כוס גרגרי חומוס
  6. 4 כוסות מים, אם צריך, להוסיף עוד
  7. מעט שמן
  8. תבלינים: כף מכל תבלין: מלח, כורכום, אבקת מרק עוף, כמון, פלפל שחור

הכנה:

  1. לחמם שמן, להוסיף, בצל ולטגן כמה דקות עד הזהבה.
  2. להוסיף את כל התבלינים, לערבב, להוסיף את הבשר ולערבב, לבשל כשעה, לערבב כל הזמן.
  3. אחרי שעה, להוסיף  מים, חיטה, גריסים וחומוס, לערבב להביא לרתיחה.
  4. להנמיך ללהבה בינונית  לכסות ולבשל שעה בערך, לבדוק תיבול ולתקן אם צריך.
  5. אם מכינים עם קובה, זה השלב להוסיף, לא את כל הכמות כדי שלא ידבקו, להוסיף כל פעם 3-4 קובה, לבשל 10 דקות ואז להוסיף את שאר הקובה. לטלטל את הסיר בעדינות, לא לערבב כדי לא לפגוע בקובה.
  6. מתכון לקובה אפשר לקחת מכאן
  7. להוסיף את הביצים מעל, לבשל על אש נמוכה שעה, לכבות.
  8. אני מכניסה את הסיר בלילה מאוחר, עד למחרת, בתנור, 100 מעלות.
  9. אם על הפלטה, להניח רשת מתחת ולבדוק תמיד שלא חסר מים.

 

 

 

 

 

תגובה אחת

  1. המתכון אינו צפורט- לקובה יש מילוי וחסר מתכון למילוי

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים