מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

ג'חנון מקמח כוסמין מלא

כל שבת שהילדים מגיעים, מבקשים ג'חנון, בהתחלה הכנתי מקמח רגיל כדי לראות אם אני מצליחה להכין, בהמשך הכנתי מקמח כוסמין מלא.

כדאי להכין כמויות ולהקפיא, אם מכינים לאותו שבוע כדאי להכין ביום חמישי בלילה ולהשאיר במקרר עד למחרת ובבוקר להמשיך בהכנה.

ברור שזה לא מתכון שלי, לקחתי רעיונות מכמה מתכונים ברשת כך שאני לא יכולה לשייך אותו למתכון של מישהי מסוימת.

המתכון הזה מתאים לקמח רגיל.

להכין תבנית חד פעמית עם שמן

מצרכים:

  1. 1 קילו קמח כוסמין
  2. 1 שקית אבקת אפיה
  3. 1 כף דבש או סילאן
  4. 8-10 כפות סוכר
  5. 1 כף שטוחה מלח
  6. 2-2.5 כוסות מים
  7. 3/4 כוס שמן לפתיחת הבצק
  8. 200-300 גרם מגרינה או חמאה מומסת

הכנה:

  1. להכניס את כל המצרכים מ-1-6 למיקסר, ללוש מהירות נמוכה 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש
  2. לכסות את הבצק ולתת לנוח חצי שעה עד שעה
  3. לחלק ל-12-14 כדורים במשקל 150 גרם
  4. להניח בתבנית חד פעמית עם השמן
  5. לשמן את הכדורים מכל הצדדים, לכסות ולהניח במקרר לילה
  6. בבוקר להוציא למנוחה של שעה
  7. לפתוח כל כדור לבצק דק דק, למרוח מרגרינה
  8. לקפל: צד ימין למרכז, לשמן מעט, לכסות בבצק מצד שמאל
  9. לשמן עוד קצת ולהתחיל לגלגל, למתוח ולגלגל
  10. בשלב הזה אפשר לעטוף כל ג'חנון בנייר אפייה ולהקפיא

הכנת הסיר:

  1. בסיר ג'חנון להניח פיתה או פרוסות לחם לספיגת השמן
  2. להניח מעל נייר אפייה
  3. לסדר את הג'חנון בסיר, כמה שרוצים, בשתי וערב
  4. לפזר מעל קוביות מרגרינה וסילאן
  5. להרטיב נייר אפיה ולכסות היטב
  6. להכניס לתנור כל הלילה עד למחרת, 100 מעלות, לא טורבו
  7. יש כאל שמניחים ביצים מעל הנייר אפייה – אפשרות

ג'חנון מקמח לבן

ג'חנון מקמח כוסמין

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים