כל שבת שהילדים מגיעים, מבקשים ג'חנון, בהתחלה הכנתי מקמח רגיל כדי לראות אם אני מצליחה להכין, בהמשך הכנתי מקמח כוסמין מלא.
כדאי להכין כמויות ולהקפיא, אם מכינים לאותו שבוע כדאי להכין ביום חמישי בלילה ולהשאיר במקרר עד למחרת ובבוקר להמשיך בהכנה.
ברור שזה לא מתכון שלי, לקחתי רעיונות מכמה מתכונים ברשת כך שאני לא יכולה לשייך אותו למתכון של מישהי מסוימת.
המתכון מתאים לקמח רגיל.
מצרכים:
- 1 קילו קמח כוסמין או קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף דבש או סילאן
- 8-10 כפות סוכר
- 1 כף שטוחה מלח
- 2-2.5 כוסות מים
- 200-300 גרם מגרינה או חמאה מומסת (אם רוצים חלבי)
הכנה:
- להכין תבנית חד פעמית מרובעת עם שמן
- להכניס את כל המצרכים מ-1-6 למיקסר, ללוש מהירות נמוכה 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש
- להוציא את הבצק לתבנית עם השמן, לשטח ולכסות חצי שעה
- להוציא לשיש, לחלק ל-12-14 כדורים במשקל 150 גרם
- להניח את הכדורים בתבנית עם השמן
- לשמן את הכדורים מכל הצדדים, לכסות ולהניח במקרר לילה
- בבוקר להוציא למנוחה מחוץ למקרר של שעה
- לפתוח כל כדור לבצק דק דק, למרוח מרגרינה
- לקפל: צד ימין למרכז, לשמן מעט, לכסות בבצק מצד שמאל
- לשמן עוד קצת ולהתחיל לגלגל, למתוח ולגלגל
- בשלב הזה אפשר לעטוף כל ג'חנון בנייר אפייה ולהקפיא
הכנת הסיר:
- בסיר ג'חנון להניח פיתה או פרוסות לחם לספיגת השמן, להניח מעל נייר אפייה
- לסדר את הג'חנון בסיר, כמה שרוצים, בשתי וערב
- לפזר מעל8 קוביות מרגרינה ולפזר סילאן מלמעלה
- להרטיב נייר אפיה ולכסות היטב
- להכניס לתנור כל הלילה עד למחרת, 100 מעלות, לא טורבו
- יש כאל שמניחים ביצים מעל הנייר אפייה – אני מעדיפה את הביצים בסיר נפרד
ג'חנון מקמח לבן
ג'חנון מקמח כוסמין