מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

דפי פילו במילוי גבינות ועלי מנגולד

אני אוהבת מאוד אוכל חלבי, בתקופה הזו, תמיד יש לי חשק להכין חלבי למשפחה. השבוע ביקשו חלבי וכמובן ששמחתי, לא שזה פחות יקר ופחות עבודה, אבל קצת לשנות, מה גם שגם אני התגעגעתי לחלבי.

הכנתי מאפה מבצק יופקה, בצק מיוחד לבורקס מים, מעולם לא ראיתי עלים כאלה מושלמים, רכים, נשלפים אחד אחד ולא נקרעים. את הבצקים מייבאים שרי וצחי מטורקיה ושווה לנסוע עד אליהם לחולון ולקנות את הבצקים שלהם, אפשר להשיג את המוצרים שלהם בהרבה מקומות בארץ. כנסו כאן לאתר שלהם  וכאן להתרשם מהמבחר שלהם ולמציאת המשווקים המורשים שלהם למכירת המוצרים שהם מייבאים. כתבתי גם כאן רשומה על המקום שלהם.

מצרכים:

  1. חבילה דפי פילו
  2. גבינות למילוי איזה שאוהבים, אני ערבבתי גבינה קשה סולוגוני שקניתי בבטומי, גבינה שקניתי כאן בארץ למאפים, חמד וגבינה צהובה
  3. עלי מנגולד שטופים וקצוצים דק
  4. 2 ביצים שלמות
  5. מעט מלח ופלפל שחור – לא להגזים עם המלח כי הגבינות מלוחות, לבדוק לפני הוספה
  6. 1 חבילה חמאה של 200 גרם מומסת

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות
  2. בקערה מתאימה להכניס גבינות, עלי מנגולד, ביצים ותבלינים, לערבב היטב
  3. לשמן תבנית מתאימה בחמאה, להניח עליה דף פילו לשמן גם אותו, ככה לעשות עם עוד 7 דפים, לשמן אותם כל פעם עם החמאה
  4. לשפוך את תערובת הגבינות ועלי המנגולד
  5. לכסות בעוד 7 דפים, כל פעם לשמן את הדף, כולל הדף העליון, לסמן חריצים, לפזר שומשום 
  6. לאפות בערך 40 דקות עד שהמאפה זהוב

תראו את דפי הפילו של שרי, אין דברים כאלה

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים