מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חמין מקרוני, עוף ותפוחי אדמה

חמין מקרוני עם עוף ותפוחי אדמה, מחזיר אותי למטבח של טעמי הילדות, בית דתי שבו תמיד היה אוכל בשפע וחמין כמובן. אצלנו לא נהגו להכין את החמין הרגיל, של תפוחי אדמה ובשר, אלא בדרך כלל, היה הטבית, שזה עוף עם אורז, קובה מיוחד לחמין, וכמובן חמין מקרוני. אני הכי אהבתי את החמין של דודה שלי שגרה לידינו בשכנות והבת שלה, אהבה את החמין מקרוני שלנו, מוזר, מין זיכרונות ילדות שכאלה. היינו משפחות מרובות ילדים ובכל בית היה סיר ענק, כך שגם אם הגיעו חברים, תמיד היה אוכל. היום כשאני מכינה, רק מזכיר, אבל לא דומה, אני מכינה עם תפוחי אדמה ועוף. 

אני יודעת שלחמין מקרוני יש גרסאות שונות וכל אחד מכין בדרך שלו, זו הגירסה שלי. 

סרטון קצר על תהליך ההכנה:

 כמה הערות:

  • אני נותנת את הכמויות שהכנתי, אתם יכולים פחות או יותר, לפי מספר הסועדים. 
  • להרתיח בסיר נפרד את הביצים כמה דקות, הכמות לפי מספר הסועדים. 
  • עוף: אפשר שוקיים/ירכיים/כרעיים, או גם וגם 
  • את כל שלבי ההכנה, נכין בסיר שמיועד לחמין, תכינו קערה להוציא לשם את העוף 
  • אם שמים על הפלטה, רצוי מאוחר בלילה ולהניח רשת על הפלטה, אם בתנור, לא יותר מ 100 מעלות, שלא יתייבש 
  • בבוקר לבדוק את הסיר, אם קצת יבש, להוסיף מעט מים בצדדים 

מצרכים: 

  1. 2 חבילות פסטה כאן השתמשתי במקרוני עבה
  2. 10 חתיכות עוף  
  3. 5 תפוחי אדמה פרוסים 
  4.  1 קופסא קטנה רסק עגבניות 
  5. ½ כוס שמן 
  6. פפריקה מתוקה, מלח, אבקת מרק עוף
  7. ביצים לפי מספר הסועדים  

הכנה:  

  1. נחמם שמן בסיר, נוסיף תבלינים, נערבב, נוסיף את חלקי העוף, נצרוב רבע שעה משני הצדדים, נוציא לקערה. 
  2. נוסיף את תפוחי האדמה, נטגן מעט משני הצדדים, נוציא לקערה עם העוף. 
  3. נוסיף לסיר בזהירות 4 כוסות מים, נערבב, נוסיף רסק עגבניות, נערבב ונבדוק טעמים, אם חסר תיבול, נוסיף, להביא לרתיחה. 
  4. כשרותח להוסיף את המקרוני, המים צריכים לכסות את המקרוני, לערבב שלא ידבקו. 
  5. להנמיך אש ולבשל רק 5 דקות. לכבות את האש, לתת למקרוני כמה דקות לספוג את כל המים, כשספגו להוציא לקערה נפרדת. 
  6. להחזיר את הסיר לגז, להוסיף מעט שמן ולבנות שכבות: 
  7. תפוחי אדמה, עוף, מקרוני ושוב תפוחי אדמה, עוף מקרוני, להניח ביצים מעל. 
  8. להדליק אש נמוכה, לבשל את הכל ביחד, בערך חצי שעה, לכבות. 
  9. בלילה להעביר לתנור או על הפלטה. 

מתכון נוסף להכנת חמין מקרוני כאן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים