אין כמו חמין בימי חורף, אני מגוונת בחמינים שאני מכינה. מביאה כאן מתכון שהרבה אוהבים, חמין מקרוני.
כמה קטנות:
- אפשר להשתמש בכל חלק של עוף שאוהבים: פרגית, ירכיים, או כרעיים, אני הכנתי עם שוקיים
- כדי לקבל חמין בצבע כזה, להכניס את הסיר לתנור מהלילה להניח על רשת ב-75 מעלות
- אני מכינה את המקרוני לא בדרך הרגילה, אלא כמו שכתבתי בהכנה.
מצרכים:
- שוקיים לפי מספר הסועדים, שטופים ומנוקים (להוציא את העור)
- 2 תפוחי אדמה שטופים ופרוסים
- 1 חבילה מקרוני, אני משתמשת במספר 8
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
- 2 קוביות תיבוליות בטעם בזיליקום
- 1 כף אבקת מרק עוף, מעט מלח
- לתיבול העוף: פפריקה מתוקה, גריל עוף ומעט מלח
הכנה:
- בסיר מתאים, שיכיל את הכל, למלא מים, עד רבע מגובה הסיר
- להוסיף מעט מלח, תיבוליות, רסק עגבניות לערבב ביחד, להוסיף את המקרוני, לערבב ולהביא לרתיחה.
- להנמיך את האש, לערבב ולבשל בערך 6-7 דקות, לסנן, את המים לשפוך לקערה ולשמור
- באותו סיר, להוסיף מעט שמן, פפריקה מתוקה, גריל עוף ומלח, להגביר את האש, לערבב
- להוסיף את השוקיים, לטגן מכל הצדדים בערך 20 דקות, להפוך כל פעם – להוציא לקערה
- באותו שמן, לטגן את התפוחי אדמה כמה דקות, משני הצדדים, לוודא שלא דבוקים לסיר.
- להניח מעל התפוחי אדמה את השוקיים ומעל לשפוך את המקרוני
- לשפוך מעט מהנוזל של המקרוני מסביב, לבשל על אש קטנה חצי שעה
- לכבות ולהכניס את הסיר בלילה לתנור.
- בהגשה להניח מגש על הסיר ולהפוך…
3 תגובות
עשיתי את החמין. טעים בטירוף. קל להכנב ומומלץ
ליאת, כייף לקרוא שהכנת…
כייף לקרוא שהכנת.. מקסים…