היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

חמין מקרוני עם עוף ותפוחי אדמה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אין כמו חמין בימי חורף, אני מגוונת בחמינים שאני מכינה. מביאה כאן מתכון שהרבה אוהבים, חמין מקרוני. 

כמה קטנות:

  • אפשר להשתמש בחלקים אחרים של עוף: פרגית, ירכיים, או כרעיים, אני הכנתי עם שוקיים
  • כדי לקבל חמין בצבע כזה, להכניס את הסיר לתנור מהלילה להניח על רשת ב-75 מעלות
  • אני מכינה את המקרוני לא בדרך הרגילה, אלא כמו שכתבתי בהכנה

מצרכים:

  1. שוקיים לפי מספר הסועדים, שטופים ומנוקים (להוציא את העור)
  2. 2 תפוחי אדמה שטופים ופרוסים
  3. 1 חבילה מקרוני, אני משתמשת במספר 8
  4. 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
  5. 2 קוביות תיבוליות בטעם בזיליקום
  6. 1  כף אבקת מרק עוף, מעט מלח
  7. לתיבול העוף: פפריקה מתוקה, גריל עוף ומעט מלח

הכנה:

  1. בסיר מתאים, שיכיל את הכל, למלא מים, עד רבע מגובה הסיר
  2. להוסיף מעט מלח, תיבוליות, רסק עגבניות לערבב ביחד, להוסיף את המקרוני, לערבב ולהביא לרתיחה.
  3. להנמיך את האש, לערבב ולבשל בערך 6-7 דקות, לסנן, לא לשפוך את המים
  4. באותו סיר, להוסיף מעט שמן, פפריקה מתוקה, גריל עוף ומלח, להגביר את האש, לערבב
  5. להוסיף את השוקיים, לטגן מכל הצדדים בערך 20 דקות, להפוך כל פעם – להוציא לצלחת
  6. באותו שמן, לטגן את התפוחי אדמה כמה דקות, משני הצדדים, לוודא שלא דבוקים לסיר להוסיף
  7. מעל את השוקיים ומעל לשפוך את המקרוני
  8. לשפוך מעט מהנוזל של המקרוני מסביב, לבשל על אש קטנה חצי שעה
  9. לכבות ולהכניס את הסיר בלילה לתנור.
  10. בהגשה להניח מגש על הסיר ולהפוך…

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

3 תגובות

השאר תגובה

Translate »
%d בלוגרים אהבו את זה: