מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חמין מקרוני עם עוף ותפוחי אדמה


אין כמו חמין בימי חורף, אני מגוונת בחמינים שאני מכינה. מביאה כאן מתכון שהרבה אוהבים, חמין מקרוני. 

כמה קטנות:

  • אפשר להשתמש בכל חלק של עוף שאוהבים: פרגית, ירכיים, או כרעיים, אני הכנתי עם שוקיים
  • כדי לקבל חמין בצבע כזה, להכניס את הסיר לתנור מהלילה להניח על רשת ב-75 מעלות
  • אני מכינה את המקרוני לא בדרך הרגילה, אלא כמו שכתבתי בהכנה.

מצרכים:

  1. שוקיים לפי מספר הסועדים, שטופים ומנוקים (להוציא את העור)
  2. 2 תפוחי אדמה שטופים ופרוסים
  3. 1 חבילה מקרוני, אני משתמשת במספר 8
  4. 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
  5. 2 קוביות תיבוליות בטעם בזיליקום
  6. 1  כף אבקת מרק עוף, מעט מלח
  7. לתיבול העוף: פפריקה מתוקה, גריל עוף ומעט מלח

הכנה:

  1. בסיר מתאים, שיכיל את הכל, למלא מים, עד רבע מגובה הסיר
  2. להוסיף מעט מלח, תיבוליות, רסק עגבניות לערבב ביחד, להוסיף את המקרוני, לערבב ולהביא לרתיחה.
  3. להנמיך את האש, לערבב ולבשל בערך 6-7 דקות, לסנן, את המים לשפוך לקערה ולשמור
  4. באותו סיר, להוסיף מעט שמן, פפריקה מתוקה, גריל עוף ומלח, להגביר את האש, לערבב
  5. להוסיף את השוקיים, לטגן מכל הצדדים בערך 20 דקות, להפוך כל פעם – להוציא לקערה
  6. באותו שמן, לטגן את התפוחי אדמה כמה דקות, משני הצדדים, לוודא שלא דבוקים לסיר.
  7. להניח מעל התפוחי אדמה את השוקיים ומעל לשפוך את המקרוני
  8. לשפוך מעט מהנוזל של המקרוני מסביב, לבשל על אש קטנה חצי שעה
  9. לכבות ולהכניס את הסיר בלילה לתנור.
  10. בהגשה להניח מגש על הסיר ולהפוך…

3 תגובות

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: