מי לא אוהב בייגלה ועוד שמכינים לבד בבית, הכי טרי וטעים, אני מכינה בייגלה בדרך כלל בשבתות וחגים. המתכון של מיכל לוי אלחלל נלקח ממוסף האוכל של עיתון לאשה.
סרטון על ההכנה
מצרכים:
- 1 קילו קמח + אפשרות לעוד קצת
- 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם טריים
- 3 כפות שטוחות (30 גרם) סוכר
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
- 3 כפות שמן זית
- 15 גרם מלח – 1 כף וקצת
לציפוי:
- 4 כוסות (1 ליטר) מים קרים ממותקים. ממיסים 4 כפות סוכר במעט מים רותחים ומשלימים ל-4 כוסות
- 2 כוסות שומשום, לרגיל, מלא, שחור, תערובות או מה שאוהבים
- שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, שמרים, סוכר ומים ולשים לאט כדקה
- מוסיפים את השמן והמלח ולשים לאט עוד כ-9 דקות לבצק אחיד ואלסטי. אם הבצק רך מידי להוסיף עוד קצת קמח
- לכסות את הקערה ולהתפיח כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מחלקים את הבצק ל-11 חתיכות – 150 גרם ליחידה, ליצור מכל חתיכה רצועה, נחש ארוך
- לחמם תנור ל-240 מעלות (מומלץ בטורבו) ולפרד תבניות תנור בנייר אפייה
- לצקת את המים הממותקים לקערה רחבה, למלא קערה מתאימה בשומשום
- לטבול כל גליל בצק בזהירות במים ולגלגל בשומשום בעדינות, לחבר את קצות הרצועה ולהדק היטב
- להניח בתבנית ולהתפיח ללא כיסוי עוד 15 דקות
- לאפות כ-15 דקות, עד שהבייגלה מזהיבים. להוציא, לצנן ולהגיש