היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

בייגלה ירושלמי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מי לא אוהב בייגלה ועוד שמכינים לבד בבית, הכי טרי וטעים, אני מכינה בייגלה בדרך כלל בשבתות וחגים. המתכון של מיכל לוי אלחלל נלקח ממוסף האוכל של עיתון לאשה.

מתכון נוסף של בייגלה כאן

סרטון על ההכנה

מצרכים:

  1. 1 קילו קמח + אפשרות לעוד קצת
  2. 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם טריים
  3. 3 כפות שטוחות (30 גרם) סוכר
  4. 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
  5. 3 כפות שמן זית
  6. 15 גרם מלח – 1 כף וקצת

לציפוי:

  1. 4 כוסות (1 ליטר) מים קרים ממותקים. ממיסים 4 כפות סוכר במעט מים רותחים ומשלימים ל-4 כוסות
  2. 2 כוסות שומשום, לרגיל, מלא, שחור, תערובות או מה שאוהבים

הכנה:

  1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, שמרים, סוכם ומים ולשים לאט כדקה
  2. מוסיפים את השמן והמלח ולשים לאט עוד כ-9 דקות לבצק אחיד ואלסטי. אם הבצק רך מידי להוסיף עוד קצת קמח
  3. לכסות את הקערה ולהתפיח כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
  4. מחלקים את הבצק ל-11 חתיכות – 150 גרם ליחידה, ליצור מכל חתיכה רצועה, נחש ארוך 
  5. לחמם תנור ל-240 מעלות (מומלץ בטורבו) ולפרד תבניות תנור בנייר אפייה
  6. לצקת את המים הממותקים לקערה רחבה, למלא קערה מתאימה בשומשום
  7. לטבול כל גליל בצק בזהירות במים ולגלגל בשומשום בעדינות, לחבר את קצות הרצועה ולהדק היטב
  8. להניח בתבנית ולהפתיח ללא כיסוי עוד 15 דקות
  9. לאפות כ-15 דקות, עד שהבייגלה מזהיבים. להוציא, לצנן ולהגיש

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »