מי לא אוהב בייגלה ועוד שמכינים לבד בבית, הכי טרי וטעים, אני מכינה בייגלה בערך כמו שאני מכינה חלות, בדרך כלל זה בשבתות וחגים.
מצרכים:
- 1 קילו קמח שמרים או קמח רגיל + 1 כף שמרים
- 1/2 כוס סוכר
- 4 ביצים שלמות
- 50 גרם מרגרינה רכה, אם רוצים חלבי, אפשר חמאה
- 70 גרם מים או חלב – כוס חד פעמית שתיה קרה מלאה
- 5 גרם מלח – 1 כפית
- ביצה למריחה ושומשום
- להכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים, חוץ מהמלח
- ללוש 2 דקות על מהירות נמוכה, להוסיף מלח ולהמשיך ללוש עוד 8 דקות במהירות גבוהה
- לכסות ולהתפיח שעה
- להוציא למשטח עבודה, לחלק ל-6 חתיכות לבייגלה גדולים, או 12 לבייגלה גדולים
- ליצור צורת בייגלה, להניח בתבנית, למרוח ביצה, לפזר שומשום, לכסות ולהתפיח עוד 40 דקות
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות בערך 15-20 דקות