העוגה הזו נוסטלגית, בילדותי, כל יום שישי אמא שלי היתה אופה את העוגה הזו והריח שלה לפני כניסת שבת היה מתפשט בכל הבית. עוגה טעימה וקלה מאוד להכנה.
מצרכים:
- 2 כוסות קמח מנופה + 1 אבקת אפיה
- 1.5 כוסות סוכר, אפשר פחות
- 1 כוס קוקוס
- קליפת תפוז מתפוז אחד
- קליפת לימון מחצי לימון
- 5 ביצים שלמות בגודל M
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- לסירופ: 3/4 כוס מיץ או מים, 1 סוכר וניל
הכנה:
- להדליק תנור 180 מעלות
- לשמן תבנית בגודל 26 או סיר פלא ולחמם תנור ל-180 מעלות, להכין 2 קערות
- בקערה אחת לערבב את כל החומרים היבשים (1-5)
- בקערה נפרדת, להקציף מעט את הביצים, לא חובה, אפשר לערבל, להוסיף שמן והמיץ ולערבב ביחד (7-8)
- להוסיף את כל החומרים היבשים (מהקערה למעלה 1-5) ולהמשיך לערבב עד לקבלת עיסה חלקה
- לשפוך לתבנית ולאפות 10 דקות, להוריד את החום ל-160 מעלות ולאפות עוד כ- 40 דקות, לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה
- כשהעוגה מוכנה, לחמם 3/4 כוס מים או מיץ עם 1 סוכר וניל ולשפוך על העוגה כשהיא חמה. אני מעדיפה אותה ללא הסירופ.
Post Views:
397