היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

עוגת מיץ תפוזים וקוקוס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

העוגה הזו נוסטלגית, בילדותי, כל יום שישי אמא שלי היתה אופה את העוגה הזו והריח שלה לפני כניסת שבת היה מתפשט בכל הבית. עוגה טעימה וקלה מאוד להכנה. 

מצרכים:

  1. 2 כוסות קמח מנופה + 1 אבקת אפיה
  2. 1.5 כוסות סוכר, אפשר פחות
  3. 1 כוס קוקוס
  4. קליפת תפוז מתפוז אחד
  5. קליפת לימון מחצי לימון
  6. 5 ביצים שלמות בגודל M
  7. 1 כוס שמן
  8. 1 כוס מיץ תפוזים
  9. לסירופ: 3/4 כוס מיץ או מים, 1 סוכר וניל

הכנה:

  1. להדליק תנור 180 מעלות
  2. לשמן תבנית בגודל 26 או סיר פלא ולחמם תנור ל-180 מעלות, להכין 2 קערות
  3. בקערה אחת לערבב את כל החומרים היבשים (1-5) 
  4. בקערה נפרדת, להקציף מעט את הביצים, לא חובה, אפשר לערבל, להוסיף שמן והמיץ ולערבב ביחד (7-8) 
  5. להוסיף את כל החומרים היבשים (מהקערה למעלה 1-5) ולהמשיך לערבב עד לקבלת עיסה חלקה 
  6. לשפוך לתבנית ולאפות 10 דקות, להוריד את החום ל-160 מעלות ולאפות עוד כ- 40 דקות, לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה 
  7. כשהעוגה מוכנה, לחמם 3/4 כוס מים או מיץ עם 1 סוכר וניל ולשפוך על העוגה כשהיא חמה. אני מעדיפה אותה ללא הסירופ.

 

Translate »