העוגה הזו נוסטלגית ומעלה געגועים לבית אמא. בילדותי, כל יום שישי אמא שלי היתה אופה את העוגה הזו והריח שלה לפני כניסת שבת היה מתפשט בכל הבית. עוגה טעימה וקלה מאוד להכנה.
מצרכים:
- 2 כוסות קמח מנופה + 1 אבקת אפיה
- 1.5 כוסות סוכר, אפשר פחות
- 1 כוס קוקוס
- קליפת תפוז מתפוז אחד
- קליפת לימון מחצי לימון
- 5 ביצים שלמות בגודל L
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- לסירופ: 3/4 כוס מיץ או מים, 1 סוכר וניל
הכנה:
- להדליק תנור 160 מעלות
- לשמן תבנית בגודל 26 או סיר פלא או כל תבנית מתאימה
- בקערה אחת לערבב את כל החומרים היבשים (1-5)
- בקערה נפרדת, להקציף מעט את הביצים, לא חובה, אפשר לערבל, להוסיף שמן והמיץ ולערבב ביחד (7-8)
- להוסיף את כל החומרים היבשים ולהמשיך לערבב עד לקבלת עיסה חלקה
- לשפוך לתבנית ולאפות בערך 40 דקות, לא לייבש את העוגה, לבדוק עם קיסם אם יוצא עם מעט פירורים, מוכנה
- כשהעוגה מוכנה, לחמם 3/4 כוס מים או מיץ עם 1 סוכר וניל ולשפוך על העוגה כשהיא חמה. אני מעדיפה אותה ללא הסירופ.