מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת מיץ תפוזים וקוקוס

העוגה הזו נוסטלגית ומעלה געגועים לבית אמא. בילדותי, כל יום שישי אמא שלי היתה אופה את העוגה הזו והריח שלה לפני כניסת שבת היה מתפשט בכל הבית. עוגה טעימה וקלה מאוד להכנה. 

מצרכים:

  1. 2 כוסות קמח מנופה + 1 אבקת אפיה
  2. 1.5 כוסות סוכר, אפשר פחות
  3. 1 כוס קוקוס
  4. קליפת תפוז מתפוז אחד
  5. קליפת לימון מחצי לימון
  6. 5 ביצים שלמות בגודל L
  7. 1 כוס שמן
  8. 1 כוס מיץ תפוזים
  9. לסירופ: 3/4 כוס מיץ או מים, 1 סוכר וניל

הכנה:

  1. להדליק תנור 160 מעלות 
  2. לשמן תבנית בגודל 26 או סיר פלא או כל תבנית מתאימה
  3. בקערה אחת לערבב את כל החומרים היבשים (1-5) 
  4. בקערה נפרדת, להקציף מעט את הביצים, לא חובה, אפשר לערבל, להוסיף שמן והמיץ ולערבב ביחד (7-8) 
  5. להוסיף את כל החומרים היבשים ולהמשיך לערבב עד לקבלת עיסה חלקה 
  6. לשפוך לתבנית ולאפות בערך 40 דקות, לא לייבש את העוגה, לבדוק עם קיסם אם יוצא עם מעט פירורים, מוכנה
  7. כשהעוגה מוכנה, לחמם 3/4 כוס מים או מיץ עם 1 סוכר וניל ולשפוך על העוגה כשהיא חמה. אני מעדיפה אותה ללא הסירופ.

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים