מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת מייפל

כל אחד יש את המתכון המנצח שלו לעוגת מייפל. גם לי יש. המתכון שלי פרווה ולכן מתאים לי מאוד והעוגה תמיד מצליחה.

אפשר לאפות בתבנית עגולה מס' 24, או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, או חד פעמית מרובעת.

מצרכים:

  1. 1 כוס מיץ תפוזים: (לחלבי: 1 שמנת מתוקה, או 250 גר' גבינה לבנה)
  2. 4 ביצים שלמות בגודל M
  3. 1 כוס סוכר אפשר פחות
  4. 1 כוס שמן
  5. 2 ו-3/4 כוסות קמח + 1 שקית אבקת אפייה – אפשר עם קמח כוסמין מלא
  6. 1 שקית סוכר וניל
  7. אם רוצים תוספת קינמון: לערבב 4 כפות סוכר עם 4 כפות קינמון – לא חובה למי שלא אוהב, אפשר בלי אבל משדרג.
  8. אגוזים קצוצים או שלמים, מה שאוהבים, לפיזור מעל העוגה
  9. סירופ מייפל

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-160 מעלות לשמן תבנית מתאימה
  2. להכניס לקערה נפרדת את כל המצרכים היבשים
  3. בקערה נפרדת: להקציף 3 דקות ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל, להוסיף מיץ ואת השמן ולערבב
  4. להוסיף בפעמיים את המצרכים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  5. במידה ורוצים תוספת קינמון: לשפוך רק רבע מתערובת לתבנית. אם לא רוצים עם קינמון, לשפוך את כל התערובת.
  6. לפזר מעל התערובת את הסוכר והקינמון ליישר ולשפוך מעל  את יתרת תערובת הבלילה.
  7. לפזר מעל אגוזים
  8. לאפות 35-40 דקות, תלוי בתנור, אפשר לבדוק עם קיסם, לא לייבש את העוגה, קיסם עם מעט פירורים זה בסדר
  9. כשהעוגה אפויה ומוכנה, להוציא בזהירות מהתנור, לחורר אותה כשהיא עדיין חמה ולשפוך מעליה ומסביב מייפל בנדיבות.

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים