מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

פסטרמה – כך תכינו לבד

אצלנו בבית אוכלים פסטרמה, קנויה כמובן.
מידי פעם ראיתי חברים בלוגרים שמכינים לבד, וכל פעם הייתי מתלהבת ואומרת, הפעם אני אכין.
הרגע הזה הגיע לאחר לאחר שחברינו מוטי ברון מהבלוג "אוכל מכל הלב" העלה מתכון בבלוג שלו ובתגובה שלו אלי, הוא כתב לי: "קטן עליך". מיד החלטתי להוכיח לעצמי שזה אכן קטן עלי ושגם אני יכולה.
אם הייתי יודעת כמה שזה קל, הייתי מכינה כבר מזמן.
אז הנה זה בא, לפי המתכון של מוטי, עם קצת שינויים שלי. ותודה למוטי.


לפסטרמה: 1 ק"ג חזה הודו נקבה, מנוקה שטוף ומסונן

מצרכים לנוזל המשרה:

  1. 3 כוסות מים מהברז
  2. 1 כף מלח גס 
  3. 2 כפות סוכר חום – אני ויתרתי 
  4. 1 כפית פלפל אנגלי – אני שמתי פלפל שחור 
  5. 4 עלי דפנה 
  6. 6 שיני שום חתוכות לחצי – אני שמתי שלמות 


מצרכים לציפוי:

  1. 3 כפות דבש – אני שמתי סילאן
  2. 2 כפות שמן זית 
  3. 1 כף רוטב סויה 
  4. 1 כף פפריקה מתוקה 
  5. 1 כפית פלפל שחור גרוס


הכנה:

  1. לערבב את חומרי המשרה, להניח את נתח הבשר בכלי ולכסות במשרה
  2. חשוב שהכלי יהיה כזה שנוזל המשרה יכסה את כל הנתח. ההשרייה חשובה לתהליך ספיגת הטעם ועסיסיות הנתח כך שחשוב שכל הנתח יהיה מכוסה בנוזלים
  3. לאחסן את הכלי סגור היטב במקרר ל 24 שעות, במשך הזמן הזה, להפוך את הנתח 3 עד 4 פעמים.
  4. לאחר 24 שעות מוציאים את הבשר מהמשרה, קושרים בעזרת חוט קשירה (חוט שפגאט שקונים בחנות חומרי בניין) על מנת לעצב לו צורה סבירה לצלייה.
  5. מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים את הנתח מכל צדדיו.
  6. לפי המתכון המקורי משרים את הנתח לעוד 24 שעות במקרר עם הציפוי, אני דילגתי על השלב הזה וניגשתי לתהליך הצלייה (מ.ב) – גם אני ויתרתי על השלב הזה.
  7. להניח את הנתח על רשת של התנור ולהניח מתחת את התבנית של התנור.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות במשך שעה כשמידי פעם מברישים את הבשר עם נוזלי הציפוי שנוזל לתבנית שמתחת לרשת.
  9. זהו מוכן, לפרוס ולהגיש. לשמור במקרר

קצת צילומים על התהליך


כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים