היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת מייפל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לכל אחד יש את המתכון המנצח שלו לעוגת מייפל. גם לי יש. המתכון שלי פרווה ולכן מתאים לי מאוד והעוגה תמיד מצליחה.

מצרכים:
  1. 1 כוס מיץ תפוזים: לחלבי: 1 שמנת מתוקה, או 250 גר' גבינה לבנה 
  2. 3 ביצים שלמות
  3. 1 כוס סוכר
  4. 1 כוס שמן
  5. 2 ו-3/4 כוסות קמח + 1 שקית אבקת אפייה
  6. 1 שקית סוכר וניל
  7. לערבב 4 כפות סוכר עם 4 כפות קינמון
  8.  אגוזים/שקדים לפיזור מעל העוגה
  9. אפשר לאפות בתבנית עגולה מס' 24, או שתי תבניות אינגלישקייק חד פעמיות, או תבנית אחת חד פעמית רגילה.
  10. סירופ מייפל ורק אמיתי, כי ההבדל בטעם משמעותי.

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-160 מעלות לשמן תבנית מתאימה
  2. להכניס לקערה נפרדת את כל המצרכים היבשים
  3. בקערה נפרדת: להקציף 2 דקות ביצים עם סוכר, להוסיף מיץ ואת השמן ולערבב
  4. להוסיף בפעמיים את המצרכים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה
  5. לשפוך רבע מהמסה לתבנית ולפזר מעליה סוכר וקינמון, להוסיף את יתרת המסה, לפזר מעל גם סוכר וקינמון ואת האגוזים/שקדים
  6. לערבב את המסה בעזרת כף
  7. לאפות 40 דקות, אפשר לבדוק עם קיסם
  8. כשהעוגה אפויה ומוכנה, להוציא בזהירות מהתנור, לחורר אותה כשהיא עדיין חמה ולשפוך מעליה ומסביב מייפל בנדיבות.

 

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים