היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק

ארבעה חצילים ושני סלטים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
עולם החצילים מתחלק לשניים: אלה שאוהבים ואלה שממש לא סובלים אותם. אני מאלה שאוהבים מאוד חצילים, בכל הצורות והגוונים. אפשר להכין מהם אינספור של מתכונים, בכל שישי אני מכינה מבחר של חצילים: מטוגנים, אפויים, סלטים.
הכנת שני הסלטים האלה קלה ביותר, לאחר ההכנה לשמור במקרר.

מצרכים:
  1. 4 חצילים גדולים – אפשר לערבב בלאדי ורגילים
  2. 2 שיני שום קצוצים
  3. 1 כוס פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  4. 2 כפות מיונז
  5. מיץ מ-2 לימונים
  6. מלח לפי הטעם

הכנה: 

  1. לקלות את החצילים על האש, או בתנור
  2. לקרר, לקלוף ולהניח במסננת לכמה דקות להגיר נוזלים
  3. להכניס לקערה, לקצוץ, להוסיף מיץ לימון ולערבב 
  4. לחלק לשתי קערות 
קערה ראשונה: חצילים עם פטרוזיליה וכוסברה:
להוסיף לחצילים פטרוזיליה, כוסברה, שום מלח ולערבב היטב

   


קערה שניהחצילים במיונז:
להוסיף לחצילים מיונז, מלח ולערבב




Translate »