החלטתי לשדרג את העוגת גבינה שאני מכינה בדרך כלל ולאפות אותה בסיר של ג'חנון. גם הגדלתי כמויות כדי שתצא לי גבוהה. מתאימה גם לפסח.
מצרכים:
- 8 ביצים מופרדות בגודל L
- 1 קילו גבינה לבנה 5% (מיכל של 750 ועוד 250)
- 1/2 כוס קורנפלור + 1/2 כוס אינסטנט וניל
- 1 שמנת רגילה
- 1 כוס סוכר
- רבע כפית מלח
- סיר של ג'חנון
הכנה:
- לשמן את התחתית של הסיר, להניח נייר אפייה גזור בקוטר של התחתית
- אפשר לשמן את הסיר בצדדים ולהדביק נייר אפייה
- לחמם תנור ל-180 מעלות, להכניס לתנור תבנית עם מים (אני מכניסה תבנית של התנור)
- לטרוף חלמונים, להוסיף גבינה ושמנת, לערבב היטב
- להוסיף קורנפלור ואינסטנט וניל, לערבב היטב שלא יהיו גושים, להניח בצד
- להקציף היטב חלבונים, לי לקח 4 דקות, להוסיף תוך כדי הקצפה סוכר ומלח עד לקבלת קצפת יציבה
- להוסיף את הקצפת לקערת החלמונים, בכמה פעמים, לקפל, לדאוג שכל המסה מאוחדת
- לאחר שהוספנו את כל הקצפת, לערבב היטב לתערובת אחידה, לשפוך לסיר
- לאפות רבע שעה ב-180 מעלות ולאחר מכן להוריד ל-160 מעלות ולאפות עוד שעה
- לא לפתוח את התנור, להשאיר את העוגה בפנים להתקרר
- לאחר שהתקררה, להכניס למקרר, אפשר לפזר מעל אבקת סוכר או קצפת למי שאוהב, אני מעדיפה אבקת סוכר
9 תגובות
אין על העוגה הזו❤
כן מסכימה.. תודה
תודה רבה על המתכון. ינוסה בקרוב
שמחה מאוד…
היי, אני רוצה להכין את העוגה לשבת ואין לי סיר של ג'חנון.
באיזו תבנית אוכל לאפות את העוגה, והאם חייבים תבנית עם מים חמים?
תודה על התייחסותך.
אסנת
אסנת, סליחה על האיחור בתשובה… לא חייבים סיר ג'חנון, אפשר כל תבנית אחרת גבוהה..
כן חייבים תבנית עם מים, האדים מונעים את התייבשות העוגה והעוגה תוכל לעלות גבוה וכמעט ללא סדקים
חג שמח
איזה גודל תבנית? 24 מתאימה?
תודה
אילה
היי איילה, 24 זו תבנית נמוכה בשביל כמות כזו
יש לי תבניות גבוהות ולא הרגילות. האם 24 או 26 תתאים? תודה מראש ויום נפלא