לאוהבי הפרג, עוגת פרג בחושה, קלה להכנה וטעימה מאוד.
גילוי נאות, המתכון לא שלי, חברה לקחה אותו מאיזשהו אתר. כמובן קבלתי אישור ממנה לפרסם. מצרכים:
- 3 כוסות קמח תופח מנופה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים שלמות
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שמן
- 1 ו-3/4 כוסות חלב או מיץ תפוזים
- 1/2 כוס פרג טחון
הכנה:
- לחמם תנור ל-180 מעלות
- לשמן היטב תבנית עגולה גודל 26
- להכין בקערה: ביצים, תמצית וניל, שמן, חלב או מיץ וסוכר ולטרוף ביחד
- בקערה נפרדת לערבב קמח, פרג, סודה ומלח ולהוסיף לקערת הנוזלים, לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה
- לשפוך לתבנית, לאפות 50 דקות בערך, לבדוק עם קיסם, אם לא מוכן לאפות עוד.
- לא לייבש את העוגה, אם הקיסם יוצא מעט לח, מוכנה