היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת גבינה כמו בבתי מלון, ללא קמח, גבוהה וטעימה יותר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print
החלטתי לשדרג את העוגת גבינה שאני מכינה בדרך כלל ולאפות אותה בסיר של ג'חנון. גם הגדלתי כמויות כדי שתצא לי גבוהה. מתאימה גם לפסח.

מצרכים:

  1. 8 ביצים מופרדות בגודל L
  2. 1 קילו גבינה לבנה 5% (מיכל של 750 ועוד 250)
  3. 1/2 כוס קורנפלור + 1/2 כוס אינסטנט וניל
  4. 1 שמנת רגילה
  5. 1 כוס סוכר
  6. רבע כפית מלח
  7. סיר של ג'חנון

הכנה:

  1. לשמן את התחתית של הסיר, להניח נייר אפייה גזור בקוטר של התחתית
  2. אפשר לשמן את הסיר בצדדים ולהדביק נייר אפייה
  3. לחמם תנור ל-180 מעלות, להכניס לתנור תבנית עם מים (אני מכניסה תבנית של התנור)
  4. לטרוף חלמונים, להוסיף גבינה ושמנת, לערבב היטב
  5. להוסיף קורנפלור ואינסטנט וניל, לערבב היטב שלא יהיו גושים, להניח בצד
  6. להקציף היטב חלבונים, לי לקח 4 דקות, להוסיף תוך כדי הקצפה סוכר ומלח עד לקבלת קצפת יציבה
  7. להוסיף את הקצפת לקערת החלמונים, בכמה פעמים, לקפל, לדאוג שכל המסה מאוחדת 
  8. לאחר שהוספנו את כל הקצפת, לערבב היטב לתערובת אחידה, לשפוך לסיר
  9. לאפות רבע שעה ב-180 מעלות ולאחר מכן להוריד ל-160 מעלות ולאפות עוד שעה
  10. לא לפתוח את התנור, להשאיר את העוגה בפנים להתקרר     
  11. לאחר שהתקררה, להכניס למקרר, אפשר לפזר מעל אבקת סוכר או קצפת למי שאוהב, אני מעדיפה אבקת סוכר     

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

9 תגובות

      1. היי, אני רוצה להכין את העוגה לשבת ואין לי סיר של ג'חנון.
        באיזו תבנית אוכל לאפות את העוגה, והאם חייבים תבנית עם מים חמים?
        תודה על התייחסותך.
        אסנת

        1. אסנת, סליחה על האיחור בתשובה… לא חייבים סיר ג'חנון, אפשר כל תבנית אחרת גבוהה..
          כן חייבים תבנית עם מים, האדים מונעים את התייבשות העוגה והעוגה תוכל לעלות גבוה וכמעט ללא סדקים

              1. יש לי תבניות גבוהות ולא הרגילות. האם 24 או 26 תתאים? תודה מראש ויום נפלא

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: