את הקציצות האלה אני מכינה ללא תוספות בתערובת הקציצות (ירוקים, שום), כדי שגם הילדים יאכלו.
מצרכים והכנת הקציצות
- 1/2 קילו בשר טחון
- 1 בצל בינוני מגורד
- מלח, פפריקה מתוקה ומעט אבקת מרק עוף
- 1 כף שמן
- ללוש היטב את התערובת, לכסות ולהניח במקרר לפחות שעה, אני מכינה לילה מראש.
מצרכים לרוטב
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
- 1 בצל גדול מגורד לרוטב
- 1 שקית שעועית ירוקה – אני משתמשת בשעועית סנפרוסו
- 2 עגבניות מגורדות (ללא הקליפה)
- 1 כפית מלח, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כורכום, 1 כף אבקת מרק בטעם עוף (לערבב הכל ביחד בקערית)
הכנה:
- בסיר רחב לשים מעט שמן, לטגן בצל, להוסיף פפריקה, עגבניות ורסק, לערבב ולטגן מעט
- להוסיף 2-3 כוסות מים, תלוי בסיר, המים צריכים לכסות את הקציצות
- בינתיים להוציא את הבשר מהמקרר, ליצור קציצות עגולות/אליפסיות/איך שאוהבים
- כשרותח להוסיף את השעועית, להניח בסיר את הקציצות אחת ליד השנייה, לנענע את הסיר
- להביא לרתיחה נוספת, להנמיך את האש ולבשל בערך שלושת רבעי שעה.
- כתוספת לאורז מכל סוג, פסטה, פירה.