היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

קציצות בקר ברוטב עם שעועית ירוקה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

את הקציצות האלה אני מכינה ללא תוספות בתערובת הקציצות (ירוקים, שום), כדי שגם הילדים יאכלו. 

מצרכים והכנת הקציצות

  1. 1/2 קילו בשר טחון
  2. 1 בצל בינוני מגורד 
  3. מלח, פפריקה מתוקה ומעט אבקת מרק עוף 
  4. 1 כף שמן
  5. ללוש היטב את התערובת, לכסות ולהניח במקרר לפחות שעה, אני מכינה לילה מראש.

מצרכים לרוטב

  1. 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
  2. 1 בצל גדול מגורד לרוטב
  3. 1 שקית שעועית ירוקה – אני משתמשת בשעועית סנפרוסו
  4. 2 עגבניות מגורדות (ללא הקליפה)
  5. 1 כפית מלח, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כורכום, 1 כף אבקת מרק בטעם עוף (לערבב הכל ביחד בקערית)
הכנה:
  1. בסיר רחב לשים מעט שמן, לטגן בצל, להוסיף פפריקה, עגבניות ורסק, לערבב ולטגן מעט
  2. להוסיף 2-3 כוסות מים, תלוי בסיר, המים צריכים לכסות את הקציצות
  3. בינתיים להוציא את הבשר מהמקרר, ליצור קציצות עגולות/אליפסיות/איך שאוהבים
  4. כשרותח להוסיף את השעועית, להניח בסיר את הקציצות אחת ליד השנייה, לנענע את הסיר
  5. להביא לרתיחה נוספת, להנמיך את האש ולבשל בערך שלושת רבעי שעה.
  6. כתוספת לאורז מכל סוג, פסטה, פירה.

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים