אין מישהו שיסרב לקבל חתיכת בורקס שיצאה ברגע זה מהתנור. המתכון כאן קל להכנה
כמה הערות:
- אפשר להכין את המאפה מראש, לשמור במקרר
- אם לא אופים באותו רגע, לא למרוח את הביצה, רק בסמוך לאפיה
- את הבצק להפשיר כמה שעות לפני במקרר, עדיף לילה
- את עלי המנגולד לקצוץ דק, אין צורך לבשל
- אני השתמשתי בגבינות חמד ומוצרלה, אפשר לערבב גבינות אחרות
- אפשר להשתמש בבצק עלים רגיל, בצק פילאס
- אם רוצים עלי פילו, יש להקפיד על הוראות ההכנה של הפילו – כאן מתכון לבורקס עלי פילו
מצרכים:
- 1 חבילה בצק עלים מופשר לילה במקרר
- חבילה עלי מנגולד, רק העלים קצוצים דק
- 200 גרם גבינה חמד מגורדת
- 200 גרם גבינה מוצרלה מגורדת
- 3 כפות קמח
- 1 ביצה
- מלח רק אם צריך
לציפוי: ביצה טרופה ושומשום
הכנה:
- לחמם תנור ל-190 מעלות
- להכניס לקערה גבינות, עלי מנגולד, ביצה וקמח, לערבב היטב, להניח בצד. לבדוק טעם אם לא מלוח, להוסיף מעט מלח
- לפרוס את הבצק, לרדד מעט, להוסיף את המלית באמצע, לסגור משני הצדדים ולהדק היטב.
- למרוח ביצה ומעל שומשום
- לאפות בערך חצי שעה עד להזהבה