מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

בורקס גבינה ועלי מנגולד

אין מישהו שיסרב לקבל חתיכת בורקס שיצאה ברגע זה מהתנור. המתכון כאן קל להכנה

כמה הערות:

  1. אפשר להכין את המאפה מראש, לשמור במקרר
  2. אם לא אופים באותו רגע, לא למרוח את הביצה, רק בסמוך לאפיה
  3. את הבצק להפשיר כמה שעות לפני במקרר, עדיף לילה
  4. את עלי המנגולד לקצוץ דק, אין צורך לבשל
  5. אני השתמשתי בגבינות חמד ומוצרלה, אפשר לערבב גבינות אחרות
  6. אפשר להשתמש בבצק עלים רגיל, בצק פילאס
  7. אם רוצים עלי פילו, יש להקפיד על הוראות ההכנה של הפילו – כאן מתכון לבורקס עלי פילו

מצרכים:

  1. 1 חבילה בצק עלים מופשר לילה במקרר
  2. חבילה עלי מנגולד, רק העלים קצוצים דק
  3.  200 גרם גבינה חמד מגורדת
  4. 200 גרם גבינה מוצרלה מגורדת
  5. 3 כפות קמח
  6. 1 ביצה
  7. מלח רק אם צריך 

לציפוי: ביצה טרופה ושומשום 

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-190 מעלות
  2. להכניס לקערה גבינות, עלי מנגולד, ביצה וקמח, לערבב היטב, להניח בצד. לבדוק טעם אם לא מלוח, להוסיף מעט מלח
  3. לפרוס את הבצק, לרדד מעט, להוסיף את המלית באמצע, לסגור משני הצדדים ולהדק היטב.
  4. למרוח ביצה ומעל שומשום
  5. לאפות בערך חצי שעה עד להזהבה

 

 

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים