היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

בורקס גבינה ועלי מנגולד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אין מישהו שיסרב לקבל חתיכת בורקס שיצאה ברגע זה מהתנור. המתכון כאן קל להכנה

כמה הערות:

  1. אפשר להכין את המאפה מראש, לשמור במקרר
  2. אם לא אופים באותו רגע, לא למרוח את הביצה, רק בסמוך לאפיה
  3. את הבצק להפשיר כמה שעות לפני במקרר, עדיף לילה
  4. את עלי המנגולד לקצוץ דק, אין צורך לבשל
  5. אני השתמשתי בגבינות חמד ומוצרלה, אפשר לערבב גבינות אחרות
  6. אפשר להשתמש בבצק עלים רגיל, בצק פילאס
  7. אם רוצים עלי פילו, יש להקפיד על הוראות ההכנה של הפילו – כאן מתכון לבורקס עלי פילו

מצרכים:

  1. 1 חבילה בצק עלים מופשר לילה במקרר
  2. חבילה עלי מנגולד, רק העלים קצוצים דק
  3.  200 גרם גבינה חמד מגורדת
  4. 200 גרם גבינה מוצרלה מגורדת
  5. 3 כפות קמח
  6. 1 ביצה
  7. מלח רק אם צריך 

לציפוי: ביצה טרופה ושומשום 

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-190 מעלות
  2. להכניס לקערה גבינות, עלי מנגולד, ביצה וקמח, לערבב היטב, להניח בצד. לבדוק טעם אם לא מלוח, להוסיף מעט מלח
  3. לפרוס את הבצק, לרדד מעט, להוסיף את המלית באמצע, לסגור משני הצדדים ולהדק היטב.
  4. למרוח ביצה ומעל שומשום
  5. לאפות בערך חצי שעה עד להזהבה

 

 

שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים