אני לא יודעת למה, דווקא בתקופה הזו, הכי בא לי להכין חריף/חמוצים. אחרי שסיימתי להכין סיר חמוצים ביתיים, מתכון כאן, התפניתי להכין גם סחוג.
אין כמו סחוג שהוכן בבית, טרי וטעים. כל כך פשוט וקל להכין…
סרטון על תהליך ההכנה:
מצרכים – הכמויות למוצר מוכן של שתי צנצנות בינוניות
- 3 חבילות כוסברה, שטופה היטב
- 10 פלפלים ירוקים חריפים בגודל בינוני/גדול. החריפות בהתאם לכמות הפלפלים. אתם תחליטו.
- 12 שיני שום
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף שטוחה מלח, 1 כף כמון מעט אבקת תבלין צ'ילי
הכנה:
- להכניס את כל המצרכים למעבד מזון (אני חותכת את הכוסברה והפלפלים לחתיכות קטנות כדי להקל על המעבד)
- לרסק ולטחון למרקם של סחוג שאתם אוהבים.
- תטעמו, אם לא מספיק חריף, תוסיפו פלפלים.
- לשפוך לתוך מסננת לסנן את הנוזלים.
- להכניס לצנצנות, לשפוך מעט מהנוזלים מלמעלה, לשמור במקרר
- אם יצאה לכם כמות גדולה, תקפיאו
2 תגובות
חח… תודה על התגובה, אכן אין מרק במתכון, כתבתי למרק, כי יש גם חווייג' שמיועד לקפה… מעדיפה כמה שפחות שמן לכן גם מסננת אחרי שמכינה.
כתבת 1 כף חוויאג' למרק? לא מצאתי מרק במתכון..??
תודה על המרשם, זה בעצם על אותו עיקרון של פםסטו. האם לא כדאי לצים ברווח הנוצר בין הסחוג לפקק מעט שמן זית?
תודה לך, מחכה למתכון החמוצים.