היי, שמי בתיה דורון

 

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה כאן למטה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים. עבדתי הרבה שנים במשרד המשפטים בירושלים ופרשתי לאחרונה.
אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שגם מזכיר את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה ומכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה.

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חמוצים תוצרת בית

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אתם לא מבינים כמה קל להכין חמוצים… אפשר להכין מכל הירקות שיש בבית: כרוב, כרובית, גזר, מלפפונים, קישואים, גמבה, פלפלים חריפים, סלרי ועוד ועוד, בעצם כל ירק אפשר להחמיץ. אני ממליצה להכין כמויות גדולות כי זה נגמר מהר, לפחות אצלי.

מצרכים:

  1. סיר גדול ומתאים שיכיל את כל הירקות
  2. ירקות חתוכים לגודל אכיל, מה שבא לכם
  3. 1 בקבוק חומץ רגיל
  4. 1 בקבוק מים בכמות של החומץ
  5. אם אוהבים חריף אפשר להוסיף: פלפלים, שאטה 
  6. תבלינים: 1/4 כוס תבלין עמבה לחמוצים – להשיג בחנויות תבלינים, אני מוצאת בחנות שאני קונה פיצוחים 
  7. מלח – תוסיפו רק אחרי שמוכן ותטעמו, אם צריך תוסיפו כי התבלין עמבה גם מלוח

הכנה:

  1. לשפוך את החומץ לסיר, למלא את הבקבוב במים ולהוסיף לסיר
  2. להוסיף מלח, תבלין עמבה ולערבב
  3. להוסיף את כל הירקות שהכנו
  4. להביא לרתיחה של 2-3 דקות, לכבות את האש ולקרר, זהו מוכן
  5. להכניס למיכלים מתאימים ולשמור במקרר 
שיתוף ב print
להדפסה לחצו כאן

6 תגובות

    1. היי, אני מכינה סיר גדול אז שמה רבע כוס תבלין

  1. איזה כיף של מתכון, מזכיר לי את חמותי ז"ל שהייתה עושה ולא ידעתי איך. תודה

      1. תודה על המתכון-שאלתי האם לא צריך להוסיף כפית סוכר?

השאר תגובה

Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: