אתם לא מבינים כמה קל להכין חמוצים… אפשר להכין מכל הירקות שיש בבית: כרוב, כרובית, גזר, מלפפונים, קישואים, גמבה, פלפלים חריפים, סלרי ועוד ועוד, בעצם כל ירק אפשר להחמיץ. אני ממליצה להכין כמויות גדולות כי זה נגמר מהר, לפחות אצלי.
מצרכים:
- סיר גדול ומתאים שיכיל את כל הירקות
- ירקות חתוכים לגודל אכיל, מה שבא לכם
- 1 בקבוק חומץ רגיל
- 1 בקבוק מים בכמות של החומץ
- אם אוהבים חריף אפשר להוסיף: פלפלים, שאטה
- תבלינים: 1/4 כוס תבלין עמבה לחמוצים – להשיג בחנויות תבלינים, אני מוצאת בחנות שאני קונה פיצוחים
- מלח – תוסיפו רק אחרי שמוכן ותטעמו, אם צריך תוסיפו כי התבלין עמבה גם מלוח
הכנה:
- לשפוך את החומץ לסיר, למלא את הבקבוב במים ולהוסיף לסיר
- להוסיף מלח, תבלין עמבה ולערבב
- להוסיף את כל הירקות שהכנו
- להביא לרתיחה של 2-3 דקות, לכבות את האש ולקרר, זהו מוכן
- להכניס למיכלים מתאימים ולשמור במקרר
7 תגובות
בתיה אהובה חייבת לשים עמבה?
כמה תבלין?
היי, אני מכינה סיר גדול אז שמה רבע כוס תבלין
איזה כיף של מתכון, מזכיר לי את חמותי ז"ל שהייתה עושה ולא ידעתי איך. תודה
נכון זה כייף וטעים מאוד… תודה… תהני
תודה על המתכון-שאלתי האם לא צריך להוסיף כפית סוכר?
תודה על התגובה, אני לא מוסיפה סוכר