מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

חמוצים תוצרת בית

אתם לא מבינים כמה קל להכין חמוצים… אפשר להכין מכל הירקות שיש בבית: כרוב, כרובית, גזר, מלפפונים, קישואים, גמבה, פלפלים חריפים, סלרי ועוד ועוד, בעצם כל ירק אפשר להחמיץ. אני ממליצה להכין כמויות גדולות כי זה נגמר מהר, לפחות אצלי.

מצרכים:

  1. סיר גדול ומתאים שיכיל את כל הירקות
  2. ירקות חתוכים לגודל אכיל, מה שבא לכם
  3. 1 בקבוק חומץ רגיל
  4. 1 בקבוק מים בכמות של החומץ
  5. אם אוהבים חריף אפשר להוסיף: פלפלים, שאטה 
  6. תבלינים: 1/4 כוס תבלין עמבה לחמוצים – להשיג בחנויות תבלינים, אני מוצאת בחנות שאני קונה פיצוחים 
  7. מלח – תוסיפו רק אחרי שמוכן ותטעמו, אם צריך תוסיפו כי התבלין עמבה גם מלוח

הכנה:

  1. לשפוך את החומץ לסיר, למלא את הבקבוב במים ולהוסיף לסיר
  2. להוסיף מלח, תבלין עמבה ולערבב
  3. להוסיף את כל הירקות שהכנו
  4. להביא לרתיחה של 2-3 דקות, לכבות את האש ולקרר, זהו מוכן
  5. להכניס למיכלים מתאימים ולשמור במקרר 

7 תגובות

  1. איזה כיף של מתכון, מזכיר לי את חמותי ז"ל שהייתה עושה ולא ידעתי איך. תודה

      1. תודה על המתכון-שאלתי האם לא צריך להוסיף כפית סוכר?

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: