מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד וקוקוס

את העוגה הזו הייתי מכינה הרבה לפני כמה שנים ושכחתי ממנה. השבוע נתקלתי במתכון ובא לי להכין אותה. עוגה קלה מאוד, יש כאן הקצפה של החלבונים, אבל ממש כמה דקות הכנה ויש לכם עוגה טעימה.

מצרכים:

  1. 6 ביצים, אני השתמשתי בגודל L
  2. 1 ו- 3/4 כוסות סוכר
  3. 2 כוסות קוקוס
  4. 1 כוס קמח תופח או רגיל ו-1 אבקת אפיה
  5. 1/3 כוס קקאו 
  6. 1 סוכר וניל
  7. 1/2 כוס יין אדום
  8. 1 כפית תמצית רום

הכנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית גודל 26.
  2. להקציף: חלבונים עם 1 כוס סוכר עד לקבלת קצפת יציבה, להבליע לתוכם את הקוקוס, להניח בצד.
  3. בקערה נפרדת לערבב: חלמונים, 3/4 כוס סוכר, רום, יין, קמח, קקאו וסוכר וניל, לטרוף היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, לשפוך לתבנית ליישר
  4. מעל התערובת לשפוך את תערובת החלבונים והקוקוס שהקצפנו, ליישר
  5. לאפות בערך 20-25 דקות, לבדוק עם קיסם, אם יוצא מעט לח, מוכן

כשהעוגה בתנור, להכין ציפוי שוקולד:

  1. לשים בקערת זכוכית 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
  2. להרתיח שמנת מתוקה, לשפוך על השוקולד, לתת לשוקולד כמה דקות להימס ולערבב היטב
  3. לחורר את העוגה בכמה מקומות ולשפוך מיד על העוגה איך שיוצאת חמה מהתנור, כדי שהשוקולד יחדור בפנים. לפזר מעל מעט קוקוס

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים