היי, שמי בתיה דורון

ברוכים הבאים לבלוג שלי. אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל.

גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי אני מכינה אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל ואמא שלי שתחיה כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים וגם עד עצם היום הזה. אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לארבעה נכדים…

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להרשם לעידכונים במייל
בחרו שפה Translate
מבקרים מכל העולם
Flag Counter
חפשו אותי גם באינסטגרם
חפשו אותי גם בפייסבוק

מגולגלות מקמח כוסמין במילוי נוטלה ריבה וקוקוס

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב print

כפי שאתם יודעים, אני לא חסידה של הקמחים המלאים, על כל הסוגים, אני משתמשת בקמח לבן ורגיל. כשקבלתי את הקמחים של חוות הר סיני, החלטתי לנסות ולהכין מהם את מה שאנחנו אוהבים, בגלל שאין לי מתכונים עם קמח מלא, מר גוגל בא לעזרה וקראתי כל מיני מתכונים. המתכון הזה גם נלקח מהרשת עם קצת שינויים שלי. את המגולגלות האלה הכנתי מקמח כוסמין.

הקמח של חוות הר סיני מעולה, כייף לעבוד אתו, מתמסר כמו שאומרים.

מצרכים לבצק:

  1. 4.5 כוסות קמח כוסמין מלא + 1/2כוס קמח תופח רגיל
  2. 4 כפות סוכר
  3. 200 גרם חמאה רכה
  4. 1 כוס חלב
  5. 1/2 כוס שמן קנולה
  6. אבקת סוכר להגשה 
  7. ממרח נוטלה, קונפיטורה דובדבן וקוקוס

הכנה:

  1. להכניס לקערת המיקסר קמחים, סוכר וחמאה, ללוש
  2. כשהחמאה נטמעת בקמח, להוסיף את השמן וחצי מכוס החלב ולהמשיך ללוש
  3. אם הבצק לא התאדח, להוסיף חלב כל פעם קצת, רק עד שהבצק מתאחד ומתגבש
  4. להוציא למשטח עבודה, ללוש מעט עם הידיים ולעטוף בניילון נצמד
  5. להכניס למקרר לשעה, אני השארתי לילה שלם ולמחרת הוצאתי והשארתי בחוץ שעה
  6. לחמם תנור ל-180 מעלות 
  7. להוציא את הבצק לחלק ל- 6 חלקים
  8. לרדד כל חלק, למלא במה שאוהבים, לגלגל לרולדה, להניח בתבנית ובסכין חדה לסמן חריצים על הבצק כדי שיהיה קל יותר לפרוס לאחר האפייה
  9. לאפות בערך 20 דקות   
Translate »