מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

סהרוני פרג – מתאים לפורים

חגיגה לאוהבי הפרג – סהרוני פרג
תמונות על תהליך ההכנה ולאחר מכן המתכון  







מצרכים לבצק:

  • 3/4 כוס מיץ תפוזים 
  • 1 גביע אשל  
  • 2 חלמונים 
  • 25 גרם שמרים 
  • 1/2 כוס סוכר 
  • 4 כוסות קמח מנופה  
  • 1 חלמון מעורב במעט שמן להברשה  

מצרכים למילוי הפרג:

  • 30 גרם חמאה
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 250 גרם פרג טחון וטרי 
  • 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים או עוגיות 

הכנת הבצק:

  • להכניס לקערת המיקסר: מיץ, אשל, חלמונים וחצי כוס סוכר ולערבל עם הוו לישה. 
  • להוסיף שמרים ואת הקמח בשתיים שלוש פעמים עד לקבלת בצק רך וגמיש
  • לכסות את הבצק ולתת לנוח לפחות שעה 

הכנת המילוי:

  • להכניס לסיר מתאים: מים וסוכר, להרתיח ולבשל 10 דקות 
  • להוסיף: חמאה, פרג ופירורי הביסקוויטים/עוגיות 
  • לערבב ולבשל 10 דקות על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה, להוריד מהאש ולקרר 
  • אם המילוי לא מספיק מתוק, אפשר להוסיף סוכר.  

הכנת העוגיות:

  • לחמם את התנור ל-180 מעלות. 
  • לחלק את הבצק לכדורים במשקל 25 גרם, כדאי לשקול, כדי שיצאו פחות או יותר, באותו גודל. יוצאות בערך 50 עוגיות 
  • להניח על משטח מקומח מעט ולכסות במגבת 
  • לקחת כדור בצק, לרדד, למלא, לגלגל כמו רולדה, לסגור לצורת ירח 
  • להכין בצורה כזו את כל העוגיות, להניח בתבנית, למרוח ביצה 
  • לאפות בערך עשרים דקות עד חצי שעה עד לקבלת צבע זהוב 
  • לפזר אבקת סוכר 
  • לשמור בקופסא סגורה   

המתכון פורסם גם באתר: http://foodsdictionary.nana10.co.il/Recipes/2301


3 תגובות

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: