קצת עלי

ברוכים הבאים לבלוג שלי, מאחלת לכם הנאה.

אני נשואה + ארבעה ילדים + חמישה נכדים.

עבדתי במשרד המשפטים עובדת מדינה, כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת: בלוגרית, רוקדת, מטיילת, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד.

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

סהרוני פרג – מתאים לפורים

חגיגה לאוהבי הפרג – סהרוני פרג
תמונות על תהליך ההכנה ולאחר מכן המתכון  







מצרכים לבצק:

  • 3/4 כוס מיץ תפוזים 
  • 1 גביע אשל  
  • 2 חלמונים 
  • 25 גרם שמרים 
  • 1/2 כוס סוכר 
  • 4 כוסות קמח מנופה  
  • 1 חלמון מעורב במעט שמן להברשה  

מצרכים למילוי הפרג:

  • 30 גרם חמאה
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 250 גרם פרג טחון וטרי 
  • 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים או עוגיות 

הכנת הבצק:

  • להכניס לקערת המיקסר: מיץ, אשל, חלמונים וחצי כוס סוכר ולערבל עם הוו לישה. 
  • להוסיף שמרים ואת הקמח בשתיים שלוש פעמים עד לקבלת בצק רך וגמיש
  • לכסות את הבצק ולתת לנוח לפחות שעה 

הכנת המילוי:

  • להכניס לסיר מתאים: מים וסוכר, להרתיח ולבשל 10 דקות 
  • להוסיף: חמאה, פרג ופירורי הביסקוויטים/עוגיות 
  • לערבב ולבשל 10 דקות על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה, להוריד מהאש ולקרר 
  • אם המילוי לא מספיק מתוק, אפשר להוסיף סוכר.  

הכנת העוגיות:

  • לחמם את התנור ל-180 מעלות. 
  • לחלק את הבצק לכדורים במשקל 25 גרם, כדאי לשקול, כדי שיצאו פחות או יותר, באותו גודל. יוצאות בערך 50 עוגיות 
  • להניח על משטח מקומח מעט ולכסות במגבת 
  • לקחת כדור בצק, לרדד, למלא, לגלגל כמו רולדה, לסגור לצורת ירח 
  • להכין בצורה כזו את כל העוגיות, להניח בתבנית, למרוח ביצה 
  • לאפות בערך עשרים דקות עד חצי שעה עד לקבלת צבע זהוב 
  • לפזר אבקת סוכר 
  • לשמור בקופסא סגורה   

המתכון פורסם גם באתר: http://foodsdictionary.nana10.co.il/Recipes/2301


3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי יעניין אותך...

חלות ולחמניות

אני מכינה חלות בכל יום שישי, אוהבת את הריח שמתפשט בבית. בכל פעם אני מכינה עם החלות, לחמניות בצורות שונות. את המתכון לקחתי מהספר של

להמשך קריאה »
להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים