מי אני וקצת עלי

ברוכים הבאים אני מאחלת לכם הנאה מלאה מהבלוג שלי.

אני בלוגרית מובילת דעה בקולינריה ולייף סטייל. גדלתי במושב בבית כורדי אמיתי עם מלא בישולים ואוכל שהוכן באהבה גדולה למטבח הכורדי. במטבח שלי  אוכל שמזכיר גם את הילדות שלי בבית אמי שם כל הזמן היו ריחות של אוכל, אמא שלי ז"ל כל הזמן בישלה אפתה והכינה לנו מטעמים.

אני נשואה, אמא לארבעה ילדים וסבתא לחמישה נכדים, הייתי עובדת מדינה במשרד המשפטים. כיום אני גימלאית, עושה מה שאני אוהבת בנושא הבלוגרים, מטיילת הרבה, מארגנת טיולים בארץ ובחו"ל ועוד ועוד.

תמיד עבדתי מחוץ לבית, גם כשהילדים היו קטנים ושילבתי את העבודה עם הטיפול בילדים ובבית.

כדי לשמר את המתכונים של אמי והאחיות שלי, שגם הן אלופות בבישול ואפייה פתחתי את הבלוג הראשון שלי באתר תפוז, שלימים סגרו את הבלוגיה. פתחתי בלוג בפלטפורמה של בלוגר ועכשיו אני באתר שהוא רק שלי.

אני אופה ומבשלת לבני ביתי. בבלוג שלי אוכל של בית מה שנקרא, מתכונים קלים להכנה, ממצרכים זמינים בכל בית.

כל הזמן שואלים אותי אם אני עושה סדנאות או מוכרת אוכל, התשובה לרגע זה היא שאני עושה אך ורק לבני ביתי.

בנוסף למדתי צילום וכל התמונות מצולמות במצלמה הפרטית שלי ובטלפון הנייד. 

מי שמכיר אותי יודע שאני גם מטיילת הרבה בחו"ל, מצלמת הרבה בטיולים ויש הרבה טיולים שתיעדתי בבלוג אז כאן תוכלו לקרוא גם על הטיולים שלי בחו"ל.

בנוסף, אני משתתפת ומסקרת אירועים והשקות שקשורות לקולינריה ולייף סטייל, אני בודקת מוצרים שאני מקבלת לסקירה ומשתפת.
מזמינה אתכם להיות מנויים שלי בהרשמה פשוטה בבלוג.

 

 

 

כאן המקום לחפש מתכון/רשומה
כאן המקום להירשם כמנויים לבלוג
בחרו שפה Translate
מבקרים בבלוג מכל העולם
Flag Counter
אני באינסטגרם
אני בפייסבוק
אני ביוטיוב

סהרוני פרג – מתאים לפורים

חגיגה לאוהבי הפרג – סהרוני פרג
תמונות על תהליך ההכנה ולאחר מכן המתכון  







מצרכים לבצק:

  • 3/4 כוס מיץ תפוזים 
  • 1 גביע אשל  
  • 2 חלמונים 
  • 25 גרם שמרים 
  • 1/2 כוס סוכר 
  • 4 כוסות קמח מנופה  
  • 1 חלמון מעורב במעט שמן להברשה  

מצרכים למילוי הפרג:

  • 30 גרם חמאה
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 250 גרם פרג טחון וטרי 
  • 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים או עוגיות 

הכנת הבצק:

  • להכניס לקערת המיקסר: מיץ, אשל, חלמונים וחצי כוס סוכר ולערבל עם הוו לישה. 
  • להוסיף שמרים ואת הקמח בשתיים שלוש פעמים עד לקבלת בצק רך וגמיש
  • לכסות את הבצק ולתת לנוח לפחות שעה 

הכנת המילוי:

  • להכניס לסיר מתאים: מים וסוכר, להרתיח ולבשל 10 דקות 
  • להוסיף: חמאה, פרג ופירורי הביסקוויטים/עוגיות 
  • לערבב ולבשל 10 דקות על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה, להוריד מהאש ולקרר 
  • אם המילוי לא מספיק מתוק, אפשר להוסיף סוכר.  

הכנת העוגיות:

  • לחמם את התנור ל-180 מעלות. 
  • לחלק את הבצק לכדורים במשקל 25 גרם, כדאי לשקול, כדי שיצאו פחות או יותר, באותו גודל. יוצאות בערך 50 עוגיות 
  • להניח על משטח מקומח מעט ולכסות במגבת 
  • לקחת כדור בצק, לרדד, למלא, לגלגל כמו רולדה, לסגור לצורת ירח 
  • להכין בצורה כזו את כל העוגיות, להניח בתבנית, למרוח ביצה 
  • לאפות בערך עשרים דקות עד חצי שעה עד לקבלת צבע זהוב 
  • לפזר אבקת סוכר 
  • לשמור בקופסא סגורה   

המתכון פורסם גם באתר: http://foodsdictionary.nana10.co.il/Recipes/2301


3 תגובות

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך...

להדפסה לחצו כאן
Translate »

הרשמו כאן לעדכונים

%d בלוגרים אהבו את זה: